of 62812 LinkedIn

Website Nationaal Waterstof Programma live

Website Nationaal Waterstof Programma live. Overheid en bedrijfsleven hebben elkaar nodig om waterstof tot een succes te maken
RVO Reageer

Tijdens de Werkconferentie Topsector Energie op 24 november 2020 is de website nationaalwaterstofprogramma.nl gelanceerd. De website biedt informatie over waterstof en verwijst naar de nuttige netwerken.

Het Nationale Waterstof Programma is nog in ontwikkeling. De website is een platform waarmee stakeholders het programma vormgeven en delen. Hoe leren we van projecten en plannen van bedrijven, kennisinstellingen en regionale overheden? Antwoorden op die vragen vindt u op de website over het Nationaal Waterstof Programma.

 

Jörg Gigler van TKI Nieuw Gas: "Overheid en bedrijfsleven hebben elkaar nodig om waterstof tot een succes te maken. De website geeft een mooi beeld van waar we staan. Het laat zien waar we heen willen op gebied van beleid én toepassingsmogelijkheden."


Inzetten op waterstof

Inzetten op duurzame waterstof is belangrijk voor de energieovergang in Nederland. Waterstofgebruik draagt bij aan de klimaatdoelstellingen. Het biedt ook kansen voor werkgelegenheid en nieuwe verdienmodellen. In het Klimaatakkoord maakten stakeholders hierover afspraken. Een van de afspraken is om samen de inspanningen vorm te geven in een Nationaal Waterstof Programma.

 

RVO bouwde en beheert de website in opdracht van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK). RVO en EZK werken hierin nauw samen met TKI Nieuw Gas.


Meer weten?

Bezoek de nieuwe website van het Nationaal Waterstof Programma.

 

Meer over: 

IPCEI WaterstofSubsidieregeling WaterstofSubsidie Waterstof pilotregelingWaterstofWaterstofcellen

 

In opdracht van

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.