of 64231 LinkedIn

Webinar Zonne-energie en netproblematiek

Webinar Zonne-energie en netproblematiek. Hoe moeten we omgaan met schaarste op het net? En hoe kunnen gemeenten en provincies daaraan bijdragen?
RVO Reageer

Hoe moeten we omgaan met schaarste op het net? En hoe kunnen gemeenten en provincies daaraan bijdragen? Geef u op voor het webinar op 4 oktober en laat u bijpraten over de netproblematiek.

Houdt u zich bezig met de stimulering van zonne-energie, vanuit duurzaamheidsdoelstellingen of ruimte ordening? Tijdens dit webinar vertellen collega’s van (andere) gemeenten en organisaties u over hun ervaringen tijdens een inspirerende bijeenkomst van 14.30 uur tot 16.30 uur.


Praat mee over schaarste op het net

Elektriciteitsnetten raker voller en voller. Soms is er geen capaciteit meer om nieuwe zonne-energie-installaties aan te sluiten. Hierdoor komen duurzaamheidsdoelstellingen in gevaar. Ontmoet deelnemers van gemeenten, provincies en andere ambtenaren die vanuit duurzaamheidsdoelstellingen en/of ruimtelijke ordening werken met stimulering van zonne-energie. Werkt u hier niet dagelijks mee, maar bent u wel geïnteresseerd? Ook dan bent u van harte uitgenodigd.


Programma

Tijdens dit webinar staat de rol van decentrale overheden bij mogelijke oplossingsrichtingen voor de netproblematiek centraal. Verschillende sprekers delen hun kennis en ervaringen. U kunt uw vragen stellen via de chat.

 

Tijdstip

Onderdeel

14:30 uur

Welkom

14:35 uur

Waar staan we en wat zijn de uitdagingen?
(Karin Keijzer, RVO)

14:45 uur

De rol van de provincie naar gemeenten en initiatiefnemers
(Irin Bouwman, Provincie Drenthe)

15:05 uur 

Pauze

15:10 uur

Meer zon op bedrijventerrein 't Zand, met elkaar meer power
(Kathy Boomstra, Gemeente Schagen)

15:25 uur

Naar een slim en energiepositief bedrijventerrein
(Lisette de Hond, Gemeente Tholen)

15:40 uur

Pauze van 5 minuten

15:45 uur

De rol van de netbeheerder
(Ton Schuurman, Enexis)

16:00 uur

Proeftuin

16:15 uur

Tafelgesprek

16:30 uur       

Samenvatting en afsluiting

 

Aanmelden

Meld u nu aan via de knop 'Aanmelden' rechtsboven op deze pagina. Deelname aan dit webinar is gratis.


Verdiepingssessies

Naast dit webinar op 4 oktober, organiseren wij op maandag 11 oktober online verdiepingssessies over dit onderwerp. Deze verdiepingssessies zijn uitsluitend voor deelnemers van gemeenten, provincies en andere ambtenaren die vanuit duurzaamheidsdoelstellingen en/of ruimtelijke ordening te maken hebben met stimulering van zonne-energie. Ga naar de verdiepingssessies op 11 oktober.

 

In opdracht van

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

 

Ook interessant voor u

Verdiepingssessies Zonne-energie en netproblematiek

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Regio-liaison Martine Tragter aan het woord

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers