of 62812 LinkedIn

Webinar Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik

Webinar Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik. Alle kansen die dubbelfuncties bieden
RVO Reageer

Hoe stimuleer je zonne-energie in een dichtbevolkt land als Nederland, waar ruimte schaars is? Laat u inspireren met interessante projecten tijdens dit webinar 'Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik' met alle kansen die dubbelfuncties bieden.

RVO organiseert dit jaar een reeks (online) themabijeenkomsten rondom het lokaal benutten van zonne-energie. Gemeenten zetten steeds meer in op hernieuwbare energie zoals zonne-energie. Dit zien we ook terug in de RES-conceptplannen. Een uitdaging voor alle plannen is ruimtegebruik. Oplossingen die meervoudig ruimtegebruik ondersteunen staan in Nederland daarom hoog op de agenda.


Voor wie?

Het webinar is afgestemd op provinciale, gemeentelijke en andere ambtenaren die vanuit duurzaamheidsdoelstellingen te maken hebben met de stimulering van zonne-energie.


Programma

Een aantal oplossingen voor dubbelfuncties past men al toe. Sommige zijn al ontwikkeld en in werking, andere nog in de opstartfase. Wij vertellen u over de mogelijkheden voor meervoudig ruimtegebruik. Dit laten we zien met voorbeelden van de toepassing van zonne-energie op water en op infrastructuur. Karin Keijzer van RVO vertelt over zonne-energie en meervoudig ruimtegebruik. Maarten Epema gaat in op zonne-energie op de Bomhofs en Sekdoornse Plas in de gemeente Zwolle. Wessel de Wagt geeft een toelichting op het zonne-energieproject bij de A37 in Hoogeveen.


Verdiepingsbijeenkomst op 3 september

Enige dagen na het webinar, op 3 september, kunt u ook deelnemen aan de bijeenkomst Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik. Deze bijeenkomst is een verdiepingssessie op de thema’s uit het webinar. Deelname is maximaal 35 deelnemers. We delen kennis en ervaring met elkaar en kijken naar oplossingen en knelpunten. Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op Bijeenkomst Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik.


Meld u nu aan

Het webinar is op 1 september van 14.00 uur tot 15.30 uur. Schrijf u in voor het webinar.

In opdracht van

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

 

Ook interessant voor u

Bijeenkomst Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.