of 64621 LinkedIn

TVL Q4 2021 vervangt VLN

TVL Q4 2021 vervangt VLN. Aanvullende steunmaatregelen voor ondernemers
RVO Reageer

Demissionair minister-president Rutte maakte vrijdag 12 november in de persconferentie de nieuwe coronamaatregelen bekend. Ook vertelde hij dat er aanvullende steunmaatregelen voor ondernemers komen vanwege de nieuwe lockdown. Inmiddels is er meer over bekend: we krijgen een nieuwe TVL-periode: TVL Q4 2021. Ondernemers kunnen hiervoor binnenkort een aanvraag doen.

Met TVL Q4 2021 vervalt de aangekondigde regeling Vaste lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN).


TVL-regeling vierde kwartaal 2021

De regeling is er voor alle ondernemers die in het vierde kwartaal van 2021 minimaal 30% omzetverlies verwachten ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020 en aan de overige voorwaarden voldoen. De subsidie wordt berekend met het omzetverlies, een percentage vaste lasten van de sector en een subsidiepercentage van 85%. Ondernemers die TVL niet eerder hebben gebruikt, mogen ook aanvragen.

De precieze openstelling hangt af van de goedkeuring door de Europese Commissie. Het kabinet trekt 1,2 miljard euro extra uit voor deze regeling.


Ondersteuning voor evenementen en landbouw

Er komt ook extra ondersteuning voor evenementen. Die gaat niet via de TVL, maar via de Tijdelijke Regeling Subsidie Evenementen COVID-19 (TRSEC). Voor landbouwbedrijven is de regeling Ongedekte Vaste Kosten (OVK) weer beschikbaar.

 

In opdracht van

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Regio-liaison Martine Tragter aan het woord

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers