of 62812 LinkedIn

Subsidie voor duurzame scheepsbouw van start

Subsidie voor duurzame scheepsbouw (SDS) van start. De overheid wil schoon vervoer stimuleren en de SDS is daar een onderdeel van
RVO Reageer

De Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) opende woensdag 15 juli om 09:00 uur. De SDS richt zich op scheepswerven die duurzame innovaties willen toepassen op een schip of offshore-constructie. Aanvragen van de subsidie kan tot dinsdag 6 oktober 17:00 uur.

De overheid wil schoon vervoer stimuleren en de SDS is daar een onderdeel van. U kunt bijvoorbeeld ervaring opdoen met technologieën om bijvoorbeeld CO2- of andere uitstoot te verminderen, of geluidsproductie onder water te verlagen.


Budget

De regeling wordt dit jaar voor het eerst uitgevoerd als een tender. Het maakt bij een tender niet uit wanneer u uw aanvraag indient, als het maar voor dinsdag 6 oktober 17:00 uur is. Na de sluitingsdatum vergelijkt RVO alle projecten met elkaar. Het budget in 2020 is € 4.600.000. De subsidie bedraagt 25% van de subsidiabele kosten. Het maximale subsidiebedrag per aanvrager of groep bedraagt € 1.250.000.

Wilt u meer weten over de subsidie en de voorwaarden die gelden, ga naar Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS).

 

In opdracht van

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Ook interessant voor u

Subsidie Duurzame Scheepsbouw (SDS)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.