of 62284 LinkedIn

Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen opent 1 mei

Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen opent 1 mei. Bijdrage voor de aansluiting van bestaande huurwoningen op een extern warmtenet.
RVO 1 reactie

Warmtenetten maken het mogelijk om woningen aardgasvrij te maken. Daarom opent op 1 mei 2020 voor het eerst de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) voor verhuurders.

Met de SAH kunt u een bijdrage krijgen voor de aansluiting van bestaande huurwoningen op een extern warmtenet. Zijn de woningen al aangesloten op een warmtenet, maar wordt nog wel aardgas gebruikt voor warm tapwater en/of om te koken? Ook dan kunt u de subsidie SAH aanvragen. De huurwoning gebruikt na de uitvoering in elk geval geen aardgas meer.


Aanvragen

Wilt u de SAH aanvragen? Lees dan eerst alle voorwaarden. Op de pagina Aanvragen SAH downloadt u de uitgebreide handleiding en kunt u de gegevens van uw huurwoning(en) invullen. Zo bereidt u zich goed voor op uw SAH-aanvraag. U kunt de SAH aanvragen vanaf 1 mei 2020 om 9:00 uur.


Vragen over de SAH

Heeft u vragen over het aardgasvrij maken van huurwoningen? Bekijk dan onze animatie. Of plan een afspraak in met een van onze adviseurs.


Meer weten?

 

In opdracht van:

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Petra op
Idee warmtenetten, prima. Subsidies, ook prima.

Vraag: waar moet al die warmte vandaan komen?

Is dit niet een beetje omgekeerde wereld? Zouden we niet eerst warmte moeten organiseren en dan daarna pas ideeën ontwikkelen om een warmtenet aan te leggen?

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.