of 61441 LinkedIn

Startschot verduurzaming sportsector

Startschot verduurzaming sportsector. Accommodaties versneld energieneutraal en groener
RVO Reageer

De sportsector start met de uitvoering van haar bijdrage aan het klimaatakkoord. Het startschot is gegeven met de ondertekening van de routekaart Verduurzaming Sport tijdens een Sportief Verbinden-evenement in de RAI in Amsterdam op 23 januari. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, de provincies en het Platform Ondernemende Sportaanbieders ondertekende de routekaart.

In de routekaart staat hoe de sportsector versneld de accommodaties energieneutraal en groener gaan maken. De kaart is in overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), sportbonden, commerciële sportaanbieders, leveranciers, innovators en uitvoerders tot stand gekomen.


Kennis en Innovatieplatform

Om de maatschappelijke sectoren te faciliteren en ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen is het Kennis en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed opgericht. In het platform bundelen de sectoren zorg, sport, monumenten en scholen hun krachten. Zij delen kennis en goede voorbeelden en jagen innovaties aan.

 

Voor de sportsector is het Kenniscentrum Sport & Bewegen hierbij aangesloten. Het kenniscentrum stelde een team samen dat de sportsector adviseert en ondersteunt. Ook stimuleert het team eigenaren van sportaccommodaties om concrete stappen te zetten.


Duurzaamheidstour

Op 27 januari start de Duurzaamheidstour om gemeentes te helpen aan de slag te gaan met de ambities uit het klimaatakkoord. Er zijn 27 bijeenkomsten door het hele land: van 27 januari tot 1 juli en een tweede ronde in het najaar.


Meer weten?

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.