of 65101 LinkedIn

Sloop-nieuwbouw als betaalbaar alternatief voor funderingsherstel (Webinar)

Webinar sloop-nieuwbouw als betaalbaar alternatief voor funderingsherstel. 'Kansen voor versterken en verduurzamen'
RVO Reageer

'Kansen voor versterken en verduurzamen'.

Benieuwd hoe je als gemeente woningeigenaren kunt begeleiden hun woning te vervangen als sprake is van ernstige schade aan de fundering? Of hoe je hiermee 2 vliegen in 1 klap slaat bij het verduurzamen van particuliere woningen? En welke mogelijkheden er zijn om dit financieel mogelijk te maken voor woningeigenaren met een kleine beurs, zonder subsidie?

Volg dan op 8 juli het webinar over sloop-nieuwbouw bij funderingsschade. Aan de hand van een succesvol pilotproject belichten gemeente Zaanstad, Procap en RVO de kansen en uitdagingen van deze innovatieve aanpak.


Programma

  • Lessen uit Zaanstad: Levinus Jongmans, Programmamanager Verbeteren Kwaliteit Bestaande Woningvoorraad bij gemeente Zaanstad
  • Pitch in Beeld: partner Bouwend Nederland en Rabobank Zaanstreek
  • Kansen en uitdagingen bij sloop-nieuwbouw: Stanzi Winkel, adviseur en projectmanager bij Procap en projectbegeleider van de Pilot Versterken en Verduurzamen
  • Doorkijk naar verdere toepassing van het concept sloop-nieuwbouw: Ronnie Takens, Rijksprogramma Aanpak Funderingsproblematiek bij RVO

(Tijdens het webinar is het mogelijk om via de chat vragen te stellen aan de sprekers)


Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor:

  • gemeenteambtenaren die werken aan een lokale funderingsaanpak en/of verduurzaming van de bestaande woningvoorraad;
  • financiële woonexperts en
  • professionals op het terrein van conceptueel bouwen.
Zij kunnen inspiratie opdoen uit de praktijklessen voor het verbeteren van de bestaande woningvoorraad.
 

Aanmelden

Meld u aan via het online aanmeldformulier op de pagina Webinar sloop-nieuwbouw als betaalbaar alternatief voor funderingsherstel.


Achtergrond

Bij woningen met ernstige funderingsschade en gestapelde opgaven is sloop-nieuwbouw in sommige gevallen een goed alternatief voor herstel. Dit biedt kansen voor verduurzaming, klimaatadaptatie en andere opgaven. Ook gaat het gepaard met grote uitdagingen. Het vergt nogal wat op procesmatig, financieel en juridisch vlak. Hoe organiseer je sloop-nieuwbouw bij woningen in particulier bezit? In de pilot 'Versterken en verduurzamen' liep gemeente Zaanstad, samen met Bouwend Nederland en RVO, dit hele proces door en leerde belangrijke lessen.

Het Rijksprogramma Aanpak Funderingsproblematiek (RPAF) heeft deze ervaring vastgelegd in een handreiking voor gemeenten. Tijdens het webinar presenteren we de handreiking, nemen we je mee in de successen en uitdagingen van de Zaanse pilot en kijken we hoe dit concept toepasbaar is voor andere gemeenten met soortgelijke problematiek.


Meer weten?


In opdracht van

  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties


Ook interessant voor u

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Regio-liaison Martine Tragter aan het woord

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers