of 62812 LinkedIn

Ruim 50.000 nieuwbouwwoningen dankzij Woningbouwimpuls

Ruim 50.000 nieuwbouwwoningen dankzij Woningbouwimpuls. De verwachtingen voor de tweede tranche (openstelling) in oktober zijn dan ook groot
RVO Reageer

Dankzij de regeling Woningbouwimpuls voor gemeenten worden 51.021 nieuwe woningen versneld gebouwd. Gemeenten hebben massaal gebruik gemaakt van deze regeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De verwachtingen voor de tweede tranche (openstelling) in oktober zijn dan ook groot.

De regeling Woningbouwimpuls voor gemeenten richt zich op de bouw van nieuwe woningen. Daarbij is extra aandacht voor de bouw van betaalbare woningen. De bouw vindt met name plaats in stedelijke regio’s waar de vraag naar woningen het grootst is.


Betaalbare woningen

Het aanbod voor starters en mensen met een laag of middeninkomen in de eerste tranche telt 32.579 betaalbare woningen. Totaal 27 projecten ontvangen een bijdrage van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

 

Bekijk de kaartviewer voor de 27 projecten die een bijdrage hebben gekregen.


Nieuwe openstelling

Bij de Woningbouwimpuls gaan elk jaar meerdere tranches open. Op 26 oktober opent de tweede tranche met een vastgesteld budget van € 225 miljoen. Gemeenten dienen hun project online in via mijn.rvo.nl. Ze hebben de tijd tot 23 november 2020.

 

De regeling Woningbouwimpuls voor gemeenten kent een totaal budget van € 1 miljard en loopt tot en met 31 december 2023.


Hulp bij aanvraag

Overweegt u een aanvraag in te dienen? Heeft u vragen? Schrijf u voor 5 oktober in voor digitale Impulskamers door middel van een e-mail aan wbi@rvo.nl. In de Impulskamers kunt u uw voorlopige aanvraag voorleggen aan experts.


Meer weten?

 

In opdracht van

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.