of 62812 LinkedIn

Opdrachtgevers bundelen krachten op weg naar circulaire nieuwbouw

Opdrachtgevers bundelen krachten op weg naar circulaire nieuwbouw.
RVO Reageer

De uitdagingen voor de woningbouw van morgen zijn groot. Het juiste aanbod van woningen blijft achter bij de vraag en de duurzaamheidsambities zijn hoog. RVO is in 2020 in samenwerking met PIANOo en Rijkswaterstaat verschillende buyer groups gestart. Een van deze buyer groups richt zich specifiek op circulaire nieuwbouwwoningen. Een vijftal opdrachtgevers is enthousiast over het initiatief en heeft zich aangesloten.

De lat van de deelnemende opdrachtgevers ligt hoog. Deelnemers bestaan uit wooncoöperatie Wijland woonpioniers en de corporaties KleurrijkWonen, Plavei en Woonwaard.


Ecologisch wonen

Wooncoöperatie Wijland woonpioniers laat zien dat ecologisch wonen ook betaalbaar is en werkt toe naar een betaalbare en ecologische woongemeenschap met (deels sociale) huurwoningen in de regio Nijmegen. Corporatie Woonwaard kwam in 2019 als duurzaamste corporatie naar voren bij de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards. Corporatie KleurrijkWonen realiseert momenteel woningen met een houten CLT-constructie en Plavei neemt materiaalstromen die vrijkomen bij de sloop mee bij de nieuwbouw van woningen die ervoor in de plaats zullen komen.


Inkoopstrategie en projectorganisatie

Het doel van de deelnemers is om de circulariteit een stevige inbedding te geven in de inkoopstrategie en de projectorganisatie. Van daaruit worden er de komende jaren nieuwbouwwoningen gerealiseerd, die voor een groot deel circulair zijn en dus invulling geven aan de ambities. Het signaal van de corporaties naar de markt is daarmee: denk mee en bied circulaire (deel)oplossingen.

Deelname aan het kernteam is niet meer mogelijk, maar in de zogeheten schil is nog plaats voor deelnemers. In de schil worden de leerervaringen die worden opgedaan tussentijds gedeeld. Kijk mee, leer mee en lever waar mogelijk input. In de schil zit u op de eerste rang voor ervaring en kennis die wordt opgedaan in de buyer group.


Interesse?

Neem contact op via PIANOo. PIANOo is het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en heeft als taak het inkopen en aanbesteden bij alle overheden te professionaliseren. Het expertisecentrum is onderdeel van RVO.

 

In opdracht van

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.