of 62812 LinkedIn

Nieuwe regeling Woningbouwimpuls voor gemeenten

Nieuwe regeling Woningbouwimpuls voor gemeenten. Bouw van betaalbare woningen versneld realiseren
RVO Reageer

Op 1 juli gaat de nieuwe regeling Woningbouwimpuls open. Gemeenten kunnen een bijdrage krijgen om de bouw van betaalbare woningen versneld te realiseren. De regeling loopt tot en met 31 december 2023. Het totale budget is € 1 miljard.

De Woningbouwimpuls richt zich op de bouw van nieuwe woningen. Daarbij is er aandacht voor de bouw van betaalbare woningen. Zo wordt het woningaanbod voor starters en mensen met een laag of middeninkomen vergroot. Het gaat vooral om stedelijke regio’s waar de woningbouwopgave het grootst is.


Openstelling

Bij de Woningbouwimpuls gaan elk jaar meerdere tranches open. Als gemeente kunt u dan een aanvraag indienen. Daarbij moet u voldoen aan de voorwaarden van de Woningbouwimpuls. De eerstvolgende tranche opent op 1 juli 2020 00:00 uur en sluit op 15 juli 2020 23:59 uur. Voor deze tranche is het budget vastgesteld op € 347,5 miljoen. U dient uw project online in via mijn.rvo.nl. De regeling wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


Hulp bij aanvraag

De afgelopen periode is geïnventariseerd welke gemeenten een aanvraag voor de eerste tranche overwegen. Met deze gemeenten zijn zogeheten Impulskamers gehouden. Tijdens deze digitale bijeenkomsten konden gemeenten hun vragen bespreken. Heeft u interesse in de Impulskamer voor de volgende tranche? Of heeft u na deelname nog vragen? Stuur dan een e-mail.


Meer weten?

Woningbouwimpuls voor gemeenten

 

In opdracht van

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.