of 59761 LinkedIn

Nieuwe regeling Renovatieversneller voor verhuurders

Nieuwe regeling Renovatieversneller voor verhuurders. In totaal is € 100 miljoen beschikbaar, verdeeld over 4 jaar.
RVO Reageer

Nederlandse woonwijken moeten sneller, efficiënter en betaalbaar verduurzamen. Daarom opent de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) de regeling Renovatieversneller. Deze regeling opent op 29 juni 2020. In totaal is € 100 miljoen beschikbaar, verdeeld over 4 jaar.

Met het programma De Renovatieversneller wordt een belangrijke stap gezet in het bereiken van de afspraken uit het Klimaatakkoord: kostenverlaging van 20 tot 40% en versnelling naar een ritme van verduurzaming van 200.000 woningen per jaar. Het programma is een samenwerkingsinitiatief van Aedes, Techniek Nederland, Bouwend Nederland, OnderhoudNL, de Woonbond en RVO.

Voor de eerste ronde is € 20 miljoen beschikbaar. Aanvragen kan vanaf 29 juni tot begin november 2020 via de website van RVO.


Wat houdt de Renovatieversneller in?

Programma

Het doel van het programma De Renovatieversneller is om huurwoningen innovatief en betaalbaar te verduurzamen door vraagbundeling, industrialisatie, standaardisatie en ketensamenwerking. De Renovatieversneller ondersteunt woningverhuurders, -eigenaren en uitvoerende en toeleverende bedrijven, met begeleiding, kennisdeling én financiering.


Regeling

De regeling is er voor beproefde projecten waarin corporaties samen met bouwbedrijven meerjarig en op grote schaal renovaties uitvoeren met een gestandaardiseerde aanpak. Hierdoor worden kosten bespaard en huurprijzen betaalbaar.


Startmotor verduurzaming woonwijken

De Renovatieversneller is een van de afspraken binnen de Startmotor. De Startmotor is een onderdeel van het Klimaatakkoord en heeft als doel om tot en met 2022 minimaal 100.000 huurwoningen versneld van het aardgas af te koppelen. Binnen de Startmotor valt ook de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH). De SAH stimuleert verhuurders hun woningen te verduurzamen door ze aan te sluiten op een warmtenet. SAH aanvragen kan vanaf 1 mei 2020 via de website van RVO.


Meer weten?

 

In opdracht van:

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

 

Ook interessant voor u

Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) voor verhuurders

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.