of 62812 LinkedIn

Kiemkracht! Podcasts met ervaringen van transitieversnellers

Kiemkracht! Podcasts met ervaringen van transitieversnellers
RVO Reageer

Welke bewegingen zie je in transitieprocessen? Hoe werken de systeemwereld (overheden) en de leefwereld (participerende burgers) samen. En hoe komen kennis- en proces bij elkaar? In 5 podcasts Kiemkracht! komen transitieversnellers aan het woord om deze vragen te beantwoorden.

Louise Boelens en Anne van Strien hielden vanuit hun achtergrond (veranderingskunde, design, transitie en journalistiek) een aantal projecten van de Participatietafel Regionale Netwerken tegen het licht en bundelden deze in de podcasts Kiemkracht!: "Echte verandering vereist dat er de nodige wrijving ontstaat en dat daardoor het juiste spanningsveld ontstaat waarin transities kunnen plaatsvinden."


5 podcasts

Transitieverhalen over de groei van het nieuwe Nederland. In deze podcast zoomen wij in op kiemen van transities. Waar kiemt het, hoe groeit het en wat wordt er geoogst?

 

Beluister hier de podcasts

 

 


RVO helpt provincies, gemeenten en waterschappen vooruit op het gebied van duurzame, internationale, agrarische en innovatieve vraagstukken. Samen maken we Nederland economisch sterker en duurzamer. Wij bieden voorlichting en advies, financiering, de juiste contacten of een goed gesprek om deze vraagstukken aan te pakken. Meer informatie vindt u op: www.rvo.nl/overheden.


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.