of 65378 LinkedIn

Grote opgaven pakken we samen op!

Ik werk inmiddels een half jaar vanuit huis, maar voel me virtueel niet minder verbonden met de roerige wereld.  Ik zie dat er overal hard gewerkt wordt aan het overeind houden van de economie. Gelukkig merk ik dat Investeren in een duurzame economie en samenleving hoog op de agenda blijft staan.

Een mooi voorbeeld waar RVO aan meewerkt is het programma Energie op Rijksgronden. Hierbij wordt bekeken hoe rijksgrond zo optimaal mogelijk kan worden ingezet voor het opwekken van hernieuwbare energie. RVO adviseert hierin over duurzame energietechnieken, tendering en innovatie, en werkt mee aan de procesbegeleiding bij integrale gebiedsontwikkeling en (financiële) participatie van de omgeving.

 

Daarnaast is RVO ook kennispartner voor de Regionale Energiestrategieën die vanaf 1 oktober een kader bieden voor een belangrijk deel van die duurzame ontwikkeling.

 

Bij de diverse opgaven waar gemeenten, provincies en waterschappen voor staan, kan er gebruik gemaakt worden van de kennis en regelingen die RVO biedt. Neem contact op met een van onze regioliaisons als je benieuwd bent wat we voor je kunnen betekenen. Of bekijk de voorbeeldprojecten, waarbij zowel een gemeente of provincie als RVO een actieve rol hebben gehad. Deze vind je op www.rvo.nl/overheden in het blok ‘in de praktijk’. Grote opgaven pakken we samen op!

 

Ik wens alle lezers sterkte in deze roerige tijden, veel wijsheid bij het maken van de goede keuze voor de toekomst en veel warmte richting de kwetsbare medemens. 

 

Barto Piersma

Directeur Nationale Programma’s

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Regio-liaison Martine Tragter aan het woord

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers