of 61441 LinkedIn

Gemeentelijke introductiebijeenkomst funderingsproblematiek

Gemeentelijke introductiebijeenkomst funderingsproblematiek. Klimaatschadeschatter laat zien dat schade naar verwachting nog verder toe zal nemen
RVO Reageer

Tot de jaren ’70 is in Nederland gebruik gemaakt van funderingen ‘op staal’ en houten paalfunderingen. Op een ondergrond met weinig draagkracht zoals klei of veen zijn deze funderingen gevoelig voor beschadiging als gevolg van zetting en lage grondwaterstanden.

Van een aantal gemeenten is al langer bekend dat er problemen met funderingen zijn of gaan ontstaan. De droge zomers van de afgelopen twee jaar leidden echter ook tot meldingen uit  gebieden die tot voor kort niet als aandachtsgebieden te boek stonden. De onlangs verschenen klimaatschadeschatter laat zien dat dit naar verwachting nog verder toe zal nemen: de schade wordt door toenemende droogte versterkt en versneld. Woningeigenaren en overheden die zich eerder nog niet druk leken te hoeven maken over deze problematiek, blijken in sommige gevallen nu toch voor een (grotere) opgave te staan. In 92 gemeenten kunnen de kosten voor herstel  oplopen tot meer dan 100 miljoen euro.

 

Een aantal van deze ‘nieuwe’ gemeenten is nog relatief onbekend met de problematiek. RVO organiseert speciaal voor deze groep op dinsdag 10 maart een introductiebijeenkomst. Experts en ervaringsdeskundigen voor het Rijksprogramma Aanpak Funderingsproblematiek van het Ministerie van BZK leggen uit hoe funderingsproblematiek ontstaat, hoe het zich kenbaar maakt en hoe andere meer ervaren gemeenten hier mee om gaan.

 

Voor aanmelding, klikt u hier. Deelname is kosteloos, maar vol is vol.

 

Programma:

14:00 – 14:30 Inloop met koffie en thee

14:30 – 14:45 Introductie Rijksprogramma (Jessica Sloof)

14:45 – 15:15 Aanpak funderingsproblematiek, de basis (Martine Coevert)

15:15 – 15:45 In de praktijk

15:45 – 16:00 Afsluiting

16:00 – 17:00 Borrel

 

Locatie: Boothstraat 7, Utrecht

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.