of 59082 LinkedIn

Europese subsidieprogramma LIFE opent nieuwe call

Europese subsidieprogramma LIFE opent nieuwe call. Partijen met (innovatief) idee voor een natuur-, milieu- of klimaatproject kunnen hun voorstel indienen.
RVO Reageer

Het Europese subsidieprogramma LIFE is vanaf 2 april 2020 open voor aanvragen. Dat betekent dat Nederlandse bedrijven, overheden, waterschappen, kennisinstellingen en andere partijen met een (innovatief) idee voor een natuur-, milieu- of klimaatproject hun voorstel kunnen indienen.

Met LIFE komt u in aanmerking voor financiële ondersteuning vanuit de Europese Commissie. De deadline voor het indienen van een aanvraag verschilt per subprogramma.


Hulp bij de aanvraag

RVO helpt partijen bij het indienen van een goede aanvraag. We maken onder meer inzichtelijk welke voorwaarden er zijn en hoe een kwalitatief en compleet voorstel eruit moet zien. De informatiebijeenkomst die gepland stond op 8 april is komen te vervallen vanwege het coronavirus.

Om geïnteresseerden verder te helpen, zijn RVO-adviseurs op 8 april tussen 14:00 en 16:00 uur telefonisch beschikbaar voor vragen over de nieuwe call van LIFE. Ook delen we de presentaties die sprekers zouden gebruiken tijdens de informatiebijeenkomst.

 

Ga naar meer informatie over het telefonisch spreekuur en de presentaties.


Meer weten?

 

In opdracht van

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit


Ook interessant voor u

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.