of 62812 LinkedIn

EU Green Week 2020 —thema natuur en biodiversiteit

EU Green Week 2020 - thema natuur en biodiversiteit
RVO Reageer

De EU Green Week heeft dit jaar alle aandacht voor de link tussen natuur en biodiversiteit en maatschappij en de economie. De vierdaagse hybride conferentie staat gepland voor 19-22 oktober 2020.

Naar aanleiding van de nieuwe EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030 (mei 2020) vestigt de Green Week de aandacht op de bijdrage van de biodiversiteit aan maatschappij en economie.

 

Biodiversiteit en herstel

Er is specifiek aandacht voor de rol van biodiversiteit bij ondersteuning en stimulering van het herstel na de COVID 19 pandemie. Door banen op te leveren, duurzame groei mogelijk te maken.

 

Dit jaar is de Green Week ook een mijlpaal in de aanloop naar de Conferentie van de Partijen bij het Verdrag inzake biologische diversiteit (COP 15), die nu in 2021 zal plaatsvinden.

 

Programma

19 oktober – Openingvanuit Lissabon – Portugal

20-22 oktober – 3-daagse inhoudelijke Conferentie vanuit Brussel – België

 

In het 3 daagse programma staan veel onderwerpen op de agenda die ook de deltanatuur in Nederland aangaan, zoals water en natuur in de grote rivieren en Natura2000. Bekijk het volledige programma via de link onder Meer informatie.

 

In het bijzonder interessant is de sessie 'Bringing nature back through LIFE' op 21 oktober 10.45 - 11.45

 

Meer informatie en aanmelden

www.eugreenweek.eu/nl

 

Het programma van de online conferentie is te vinden via https://www.eugreenweek.eu/en/brussels-conference> virtual conference óf download de pdf

 

Registreren via www.ubivent.com/register/11/EUGreenWeek2020

Fotocredits: Rijksoverheid

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.