of 64740 LinkedIn

De kansen van de Europese Green Deal voor fietsen in Nederland (Kenniscafé)

Kenniscafé - De kansen van de Europese Green Deal voor fietsen in Nederland
Reageer

Welke kansen biedt Europa voor de fiets? De Europese Green Deal en herstelfondsen helpen Nederland om de klimaatdoelen te behalen. En de leefbaarheid en duurzaamheid van ons land blijvend te verbeteren. De fiets gaat hierbij een belangrijke rol spelen. In dit Kenniscafé op dinsdag 26 oktober 2021 vertellen we u er alles over.


AANMELDEN


Tijdens de bijeenkomst geven we concrete voorbeelden van succesvolle Nederlandse fietsprojecten die mede door Europa zijn gefinancierd. Samen met u denken we graag na hoe we nu stappen kunnen zetten om de kansen voor Nederland te verzilveren.


Gemeente, provincie en regio

Er zijn concrete mogelijkheden voor gemeenten, provincies, en regio’s om Europese bijdragen voor fietsinvesteringen aan te vragen. Eventueel samen met partners als bedrijven, kennisinstellingen en adviesbureaus. Ook kunt u hierbij middelen uit het Nationaal Toekomstbeeld Fiets als co-financiering inzetten.


Programma

  • Inleiding vanuit de European Cyclists' Federation (ECF) over Europese fondsen waar fietsprojecten een beroep op kunnen doen. Ook geeft ECF de stand van zaken rond het Europees herstelfonds.
  • Sonja Rijsbosch en Albin Hunia (RVO) vertellen hoe RVO kan helpen bij Europese projecten van Nederlandse overheden. Ook gaan zij specifiek in op het Interreg-programma.
  • Syb Tjepkema (gemeente Zwolle) vertelt over de ervaringen met het BITS-project. En wat dat voor Zwolle heeft opgeleverd.
  • Daarna is er volop ruimte voor discussie over de inleidingen.


Deelnemen?

Het kenniscafé start om 15:00 uur en eindigt om 17:00 uur. U neemt deel via Zoom. Meld u aan via de aanmeldlink op Fietsberaad. Vragen? Neem contact op met de Dutch Cycling Embassy (info@dutchcycling.nl)Dinsdag 26 oktober 2021, 15:00 uur - 17:00 uur


AANMELDEN

 

Locatie: Online via Zoom

Deelname is gratis

 

Organisator:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Dutch Cycling Embassy (DCE)

European Cyclists' Federation (ECF)

Fietsersbond

Tour de Force

Gemeente Zwolle

 

In opdracht van

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat


Ook interessant voor u

Online kick-off event Interreg (NWE, NSR en Europe)


 

Meer weten?

Interreg 2014-2020

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Regio-liaison Martine Tragter aan het woord

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers