of 58952 LinkedIn

Datacenterketen regio Amsterdam wil 40% energie besparen

Datacenterketen regio Amsterdam wil 40% energie besparen. Duurzamere digitale economie
RVO Reageer

Datacenters in de regio Amsterdam, verwante bedrijven en overheden gaan samen aan de slag met energiebesparing. Dit initiatief dat Lower Energy Acceleration Program (LEAP) heet, wil de komende 3 jaar 40% energie besparen in de dataketen.

LEAP optimaliseert de energie-efficiëntie van ICT in datacenters en zorgt daarmee voor toekomstbestendige en duurzame groei. LEAP is opgezet door de Amsterdam Economic Board, NL Digital, Green IT Amsterdam, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.


Duurzame digitale economie

LEAP wil het tempo naar een duurzamere digitale economie versnellen. Meer digitalisering zorgt voor steeds meer data die moet worden verstuurd en opgeslagen. Datacenters ondersteunen dit dataverkeer, maar hard- en software zijn vaak eigendom van klanten. Door deze groei van datagebruik, stijgt de vraag naar elektrische energie. De verwachting is dat de benodigde hoeveelheid in 2030 is verdubbeld.


Conclusies in maart 2020

Maart 2020 verwacht de LEAP-coalitie de conclusies van de pilots te delen. Ook de eerste maatregelen om slimme energiebesparingen in te regelen worden dan gepresenteerd. Op basis van de conclusies en uitkomsten worden instrumenten gekozen om bewustwording te vergroten. Bijvoorbeeld met communicatie en trainingen en een faciliterende rol van datacenters en hardware leveranciers.


Meer weten?

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.