of 62812 LinkedIn

‘Cybersecurity en laadinfrastructuur’ voor elektrische auto’s. Webinar

Cybersecurity en laadinfrastructuur. Webinar op 17 juni a.s.
RVO Reageer

Speciaal voor gemeenten en provincies organiseren ElaadNL en ENCS (European Network for Cyber Security) op 17 juni een webinar over Cybersecurity en laadinfrastructuur. Er wordt onder andere een demonstratie gegeven van hoe hackers controle kunnen krijgen over laadpalen.

Tijdens het webinar wordt inzicht gegeven in wat dit kan betekenen als straks een groot deel van ons vervoer elektrisch is. Tevens zal een risico analyse worden gepresenteerd en zullen best practices worden gedeeld en toegelicht. Zo reiken we een praktisch instrumentarium aan om de risico’s te mitigeren en verantwoordelijkheid te nemen voor de beveiliging van de infrastructuur (in de lijn van de Wbni en de Europese Cybersecurity Act). Natuurlijk zal er ook gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

 

Het onderwerp ‘cybersecurity en laadinfrastructuur’ valt onder de werkgroep Veiligheid van de NAL (de Nationale Agenda Laadinfrastructuur). De komende jaren zullen honderdduizenden publieke laadpunten worden geplaatst en deze zullen voor lange tijd in het veld aanwezig zijn. Een goede cybersecurity is een voorwaarde om onze mobiliteit én de stabiliteit van het stroomnet te waarborgen. Zie voor het belang van cybersecurity bij laadinfrastructuur deze korte animatie.

 

Bent u vanuit een gemeente, regio of provincie betrokken bij de laadinfrastructuur of bij cybersecurity, dan bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen (17 juni 10.30 uur – 12.00 uur). Vanwege de gevoelige informatie die er gedeeld wordt is vooraf aanmelden noodzakelijk. info@encs.eu.

 


Programma Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL)

Om het toenemend aantal elektrische voertuigen van stroom te kunnen voorzien, ontstaat er een toename in de laadbehoefte. Niet alleen van elektrische auto’s, maar ook van elektrische bussen, bestelauto’s, vrachtwagens, binnenvaartschepen en Light Electric Vehicles (LEV’s). In 2030 zullen er daarom 1,9 miljoen oplaadpunten actief zijn om aan de toegenomen behoefte te voldoen. 

 

Het programma Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) is in het leven geroepen om te zorgen die laadpunten er komen en er straks overal, makkelijk en slim kan worden geladen. De NAL gaat betrokken partijen (met name gemeenten) stimuleren en faciliteren zodat afspraken en acties lokaal en regionaal - nodig voor de realisatie van de laadinfrastructuur - op een efficiënte en effectieve manier kunnen worden uitgevoerd.

 

De NAL is een samenwerkingsverband en is opgesteld samen met RVO. Ook ondersteunt RVO de NAL.


 RVO helpt provincies, gemeenten en waterschappen vooruit op het gebied van duurzame, internationale, agrarische en innovatieve vraagstukken. Samen maken we Nederland economisch sterker en duurzamer. Wij bieden voorlichting en advies, financiering, de juiste contacten of een goed gesprek om deze vraagstukken aan te pakken. Meer informatie vindt u op: www.rvo.nl/overheden.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.