of 62812 LinkedIn

Budget beschikbaar voor verbetering ventilatie van scholen

Budget beschikbaar voor verbetering ventilatie van scholen.
RVO Reageer

Gemeenten kunnen vanaf 4 januari een specifieke uitkering aanvragen om het binnenklimaat te verbeteren van bestaande schoolgebouwen. Het gaat dan om schoolgebouwen van door het Rijk bekostigde scholen in het primair onderwijs of voortgezet onderwijs inclusief het speciaal onderwijs. De nieuwe regeling heet Specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUVIS).

Voor deze nieuwe regeling is in totaal € 98.717.000 beschikbaar.  De scholen moeten hun luchtverversingscapaciteit verbeteren en – als de scholen het nog niet hebben – goede kooldioxidemeters en een energieregistratie- en bewakingssysteem plaatsen.

Deze regeling voert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uit in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en in overeenstemming met de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media.

 

Meer informatie:
Specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUVIS).

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.