of 61869 LinkedIn

Brede steun voor versnelde verduurzaming woningen

Brede steun voor versnelde verduurzaming woningen. Landelijk ondersteuningsprogramma Renovatieversneller.
RVO Reageer

De Rijksoverheid en brancheorganisaties TechniekNL, Bouwend Nederland en Aedes gaan samen de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad flink versnellen. Dit doen ze in het landelijke ondersteuningsprogramma Renovatieversneller.

De Rijksoverheid en brancheorganisaties TechniekNL, Bouwend Nederland en Aedes gaan samen de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad flink versnellen. Dit doen ze in het landelijke ondersteuningsprogramma Renovatieversneller. De gebouwde omgeving moet in 2050 CO2-neutraal zijn. Een groot deel van de huidige woningen voldoet niet aan de duurzaamheidseisen. Ingrijpen is dus hard nodig. De huidige manier van renoveren voldoet niet omdat het te duur is, onvoldoende efficiënt, te arbeidsintensief en te belastend voor de bewoners.

 

Standaardiseren vraag

Woningbouwcorporaties hebben een sleutelrol, omdat ze een derde van de woningen bezitten. Standaardiseren van de vraag is een belangrijke stap voor versnelling. Woningcorporaties kunnen de vraag bundelen en samen inkopen. Ze zijn hierover in gesprek met de maakindustrie en kennisinstellingen.


Ketensamenwerking

De renovatiemarkt is een belangrijke groeimarkt. Om hier optimaal gebruik van te maken is goede samenwerking tussen alle partijen in de keten vereist. Goede en betaalbare renovatieoplossingen kunnen zo op grote schaal worden toegepast.

 

Namens de Rijksoverheid ondertekenden het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de samenwerkingsovereenkomst.

 

In opdracht van

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties


Ook interessant voor u

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.