of 61441 LinkedIn

Aanpak funderingsproblematiek: met wie zou u op 10 maart wel eens de lunch willen delen?

Aanpak funderingsproblematiek: met wie zou u op 10 maart wel eens de lunch willen delen?
RVO Reageer

Funderingsproblematiek kent vele uitdagingen en oplossingsrichtingen. Rvo werkt sinds 2019 in opdracht van het Ministerie van BZK aan het Rijksprogramma Aanpak Funderingsproblematiek (RPAF). Doel van het programma is het ontwikkelen, verzamelen en delen van kennis rondom de aanpak van funderingsproblematiek.

In het afgelopen jaar heeft RVO veel personen en organisaties gesproken die op één of andere manier betrokken zijn bij deze maatschappelijke uitdaging. Met deze gesprekken viel op:

· dat een aantal personen en partijen tegen dezelfde uitdagingen aan lopen;

· dat zij dit niet allemaal van elkaar weten;

· dat er personen en partijen kunnen helpen in deze uitdagingen, maar dat ook dit niet bij iedereen bekend is.

 

Op 10 maart wil RVO een ieder die zich tot voorgenoemde categorieën rekent uitnodigen om eens een broodje te delen. Vanaf 12:00 staat er in de Boothstraat 7 te Utrecht een lunch klaar. Deze wordt genuttigd aan twaalf thema-tafels die plaats bieden aan 7 personen. Denkt u bij inschrijving na met wie u hoopt een connectie te kunnen maken tijdens deze maaltijd. Wat is uw grootste uitdaging? Of op welk terrein heeft u juist iets te bieden?

 

Daarnaast wil RVO tijdens deze bijeenkomst van de gelegenheid gebruik maken om het jaarprogramma 2020 van het RPAF te presenteren en te toetsen of dit voldoende invulling geeft aan de behoefte. Feedback, signalen en aanvullingen zijn van harte welkom en zullen tijdens deze bijeenkomst verzameld worden.

 

Voor aanmelding en een overzicht van de thema-tafels, klikt u hier. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, RVO maakt een selectie van deelnemers na sluiting van de inschrijving op woensdag 26 februari. De definitieve plaatsbewijzen worden op 28 februari verzonden.

 

Aansluitend op deze lunch organiseert RVO een introductiebijeenkomst voor gemeenten die nog relatief onbekend zijn met de problematiek. Mocht u ook hier bij aanwezig willen zijn, dan kunt u zich hier inschrijven. Voor dit onderdeel geldt echter ook vol is vol en deelnemers vanuit de 92 gemeenten die in de klimaatschadeschatter aangeduid worden met een hoog risico profiel hebben voorrang op overige inschrijvingen.

 

Programma

11:00 – 11:30 inloop

11:30 – 11:40 plaats nemen aan de tafels

11:40 – 12:00 Korte presentatie jaarprogramma RPAF (Jessica Sloof)

12:00 – 13:30 Netwerklunch

13:30 – 13:45 Korte terugkoppeling

13:45 – 14:15 uitloop

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.