of 65101 LinkedIn

3e tranche Woningbouwimpuls levert 44.277 nieuwe woningen op

3e tranche Woningbouwimpuls levert 44.277 nieuwe woningen op in 33 gemeenten
RVO Reageer

Dankzij de 3e tranche van de regeling Woningbouwimpuls start binnenkort in 33 gemeenten de bouw van in totaal 44.277 woningen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) stelde hiervoor € 253 miljoen beschikbaar.

De Woningbouwimpuls draagt bij aan 36 projecten die door een financieel tekort moeilijk of traag tot stand komen. De nieuwe, extra woningen worden nu versneld gebouwd, zijn betaalbaarder of er komen er meer dan oorspronkelijk gepland.

 

In deze 3e tranche konden een aantal kleinere gemeenten een project indienen met minimaal 200 woningen in plaats van 500 woningen. Van deze aanvragen hebben 2 projecten een toekenning ontvangen.

 

Van de woningen valt 64% in de categorie betaalbaar. Dit zijn woningen voor de sociale huursector, middenhuur en betaalbare koopwoningen. De bouw vindt met name plaats in stedelijke regio’s waar de vraag naar woningen het grootst is. Bekijk onderaan deze pagina de kaart waar de woningen komen.

 

Advies van Expertteam Woningbouw

Jessica Sloof: "Om er voor te zorgen dat de aanvragen goed onderbouwd waren, organiseerde wij ook voor deze 3e tranche weer zogenaamde Impulskamers. Tijdens deze bijeenkomsten konden aanvragers een uur lang sparren over hun project met 2 experts van het Expertteam Woningbouw. Het gemiddelde waarderingscijfer van de 35 gemeenten die gebruik maakten van deze mogelijkheid, was een complimenteuze 8,5."

 

4e tranche

Voor 2022 is € 250 miljoen vrijgemaakt voor een 4e tranche. Dit moet de bouw van circa 40.000 woningen mogelijk maken.

In de afgelopen 3 tranches is in totaal € 809 miljoen toegekend aan 93 verschillende projecten. Hiermee is een bijdrage geleverd aan de realisatie van 139.964 woningen.

 

Meer informatie

 

Download:

PDF document | 745,32 KB

 

In opdracht van

  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

 

Ook interessant voor u

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Regio-liaison Martine Tragter aan het woord

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers