of 65101 LinkedIn

Gebieden & Gebouwen

Gebieden & Gebouwen. Alles draait de komende jaren om flexibiliteit
Procap Reageer

Onze steden en hun omgeving zijn volop in beweging. Er komen flinke opgaven op de gebouwde omgeving af: er moeten (snel) veel woningen worden bijgebouwd, de mobiliteit moet slimmer en er ligt een flinke verduurzamingsopgave voor zowel nieuwe bouwopgaven als bestaande bebouwing.

De tijd dat we gebieden en gebouwen met eenzelfde functie voor zeker veertig of vijftig jaar neerzetten is voorbij. In gebieds- en vastgoedontwikkeling draait alles de komende jaren om flexibiliteit en het vermogen om zich steeds aan te kunnen passen aan verschillende manieren van gebruik.

 

Wij bedenken slimme oplossingen voor deze complexe en interdisciplinaire ontwikkelingen en programma’s. Deze voeren wij vervolgens met een hands-on mentaliteit uit.

 

Binnenstedelijke verdichtingsopgaven

Eén van de grote opgaven voor gemeenten is binnenstedelijke verdichting. Dat is complex en het stapelt een aantal opgaven. Verdichten in de bestaande stad betekent bijvoorbeeld het ontwikkelen van woningen op vaak duurdere grond, het betrekken van een groot aantal partijen en belanghebbenden, het ontwikkelen van een groene klimaatadaptieve openbare ruimte, een opgave in de energietransitie, een duurzame mobiliteitsstrategie en complexere bouwlogistiek.

 

Hoe vinden al deze ambities hun plek in de bestaande stad? Door vooraf duidelijke afspraken te maken met marktpartijen, te kiezen voor een programma dat de nieuwe functies goed combineert met de bestaande functies en natuurlijk door het betrekken van vele belanghebbenden.

 

Doordat wij zowel de politieke belangen van een gemeente als van de marktpartijen kennen, zorgen wij voor een helder overzicht van de keuzes en hakken wij samen knopen door. Het resultaat zijn gebieden die aansluiten bij de bestaande stad en die daar echt onderdeel van uitmaken.

 

Grootschalige gebiedsontwikkeling

Eén van de opgaven waar wij aan meewerken is de grootschalige gebiedsontwikkeling in Rotterdam, de Rijnhaven. Hiermee werken wij aan de herontwikkeling van Rotterdam Zuid als verlenging van het stadscentrum. In deze gebiedsontwikkeling verdichtingen en vergroenen we de stad door woningen en voorzieningen te realiseren in combinatie met nieuwe openbare ruimte. Rond de 2.500 woningen worden toegevoegd en het nieuwe Rijnhavenpark beslaat maar liefst 18 hectare park waarvan een deel op het water is.

 

Wil je meer informatie over onze projecten of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch (030 280 8000 / 050 211 2671) of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingDe Pastoe Fabriek
Rotsoord 3a
3523 CL Utrecht
030 280 8000
De Stek
Euvelgunnerweg 25a
9723 CV Groningen
050 211 2671

www.procap.nl / info@procap.nl

Afbeelding

Meer nieuws

Agenda

Webinar Bedrijventerreinen

Webinar Mobiliteit in ontwikkeling