of 59147 LinkedIn

Uitbreiding CNG-Stations In Duitsland

Uitbreiding CNG-Stations In Duitsland. Dit is een belangrijke stap in het realiseren van PitPoint’s visie om 100% schoon te rijden in 2030
1 reactie

PitPoint Duitsland breidt infrastructuur van openbare CNG-tankstations uit naar 27 stations.

In september 2017 zal de openbare CNG-tankinfrastructuur van PitPoint in Duitsland worden uitgebreid van 13 naar 27 stations. Dit volgt uit een overnameovereenkomst met GAZU ondertekend op 30 augustus jl. Met deze overeenkomst wordt de huidige CNG-infrastructuur in eigendom van PitPoint Duitsland meer dan verdubbeld.

“Dit is een belangrijke stap in het realiseren van PitPoint’s visie om 100% schoon te rijden in 2030,” zegt Benjamin Janke, Managing Director bij PitPoint Duitsland, gevestigd in Hamburg. “Het is onze ambitie om de infrastructuur van ons nationale netwerk voortdurend uit te breiden, en zodoende één van Duitslands belangrijkste leveranciers van tankstations voor CNG/Biomethaan te worden.”

 

AfbeeldingBenjamin Janke, Managing Director bij Pitpoint Duitsland

 

PitPoint maakt duurzame brandstof beschikbaar en betaalbaar

Duurzame brandstof beschikbaar en betaalbaar maken om schadelijke uitstoot te voorkomen, vormt de kernactiviteit van PitPoint. PitPoint levert geïntegreerde oplossingen voor tankinfrastructuur aan openbare en particuliere klanten voor transport over de weg en over zee. Samen met zijn partners bouwt, beheert en onderhoudt PitPoint tankstations voor CNG/Biomethaan, LNG en waterstof (H2), evenals elektrische (EV) oplaadpunten. Het bedrijf is actief in diverse Europese landen, waaronder in Nederland, België en Duitsland.

 

CNG PARTNER VAN VOLKSWAGEN
In mei van dit jaar ondertekenden PitPoint en Volkswagen, samen met een aantal andere partners uit de industrie, een intentieverklaring met het doel om het aantal CNG-voertuigen in Duitsland te verhogen van 100.000 tot 1 miljoen, en het CNG-netwerk van het land uit te breiden van 900 naar 2000 stations. De actuele overname door PitPoint van extra CNG/Biomethaan-stations draagt direct bij aan dit doel en ondersteunt het voortdurende streven van PitPoint naar meer schone mobiliteit in Duitsland.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J.H.Leever (Statenlid Prov. NH) op
Rij reeds 3 jaar op CNG met de Audi A3 G-Tron. Wat mij duidelijk irriteerd is dat de tarieven van LPG incl. wegenbelstingen aan merkelijk goedkoper zijn dan CNG tarief en voertuigbelasting? Hoe rechtvaardig men het dat een schonere brandstof zwaarder wordt belast? Is het verkeerd toegelicht aan Den Haag door de BOVAG? Zelfs autotesten wijzen uit dat men zich daarover verbaasd? Wanneer doet men daar iets aan?

Contactgegevens

AfbeeldingPitPoint

Gelderlandhaven 4, 3433 PG Nieuwegein
030-4100800
www.pitpoint.nl 
info@pitpoint.nl

Twitter / Linkedin

Meer nieuws

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint