of 59162 LinkedIn

Marja Versleijen

Managing director Nederland

 • De politieke aanval is ingezet: einde van fossiele brandstoffen in zicht?

  Reageer

  AfbeeldingKamerleden in debat met Minister Wiebes (EZK) over de kabinetsvisie op het Klimaatakkoord.

  Voor politieke junkies valt er in het najaar veel te genieten. De Tweede Kamer voert wekelijks marathondebatten over alle uithoeken van de Rijksbegroting. Een paar weken geleden was het de beurt aan EZK en I&W.

 • Met meer laadpalen is Parijs sneller in zicht!

  Reageer

  AfbeeldingTerwijl er langzaam een einde komt aan de zomer, ben ik na een fijne vakantie ook weer aan het werk. In de politiek was er de afgelopen weken misschien sprake van komkommertijd, op het gebied van schone brandstoffen is niets minder waar. Goed nieuws is de grote aandacht voor elektrische voertuigen. Van bestuurder tot producent; elektrificatie is in de mode. Zero emissie voertuigen kunnen een belangrijke rol vervullen in het nakomen van de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs. Maar is het Nederlandse netwerk wel klaar voor deze grote opgave?

 • Vakantie of niet; PitPoint blijft zich inzetten voor duurzame mobiiteit

  Reageer

  AfbeeldingHet duurde even, maar de vakantieperiode is nu echt aangebroken. Tijd om er eens lekker tussenuit te gaan, bijvoorbeeld naar het zonnige zuiden van Europa. Vergeet niet voor vertrek de gratis PitPoint App te downloaden. Daarmee vind je in een oogopslag de tankstations voor Groengas/CNG, LNG en waterstof in heel Europa. Wel zo handig!

 • Groengas hoort net als elektrisch en waterstof in het rijtje van groene brandstoffen

  1 reactie

  Groengas is onderbelicht als schone en duurzame brandstof.

  Dat stelt een onafhankelijk rapport van milieu expert Jan Paul van Soest dat eind april veelvuldig in het nieuws was. Om in de toekomstige energiebehoefte te voorzien is de inzet van groengas onmisbaar. Van Soest pleit voor de inzet van groengas in oude huizen en fabrieken. Dit is een nobel streven, en tegelijkertijd ben ik van mening dat een inzet van groengas in bepaalde vervoersmarkten haalbaarder en effectiever is.

 • Gelukkig, het Klimaatakkoord zet in op schone brandstoffen!

  Reageer

  AfbeeldingFossiele brandstoffen zijn overbodig.

  Goed nieuws voor iedereen die geïnteresseerd is in het Klimaatakkoord: de Rijksoverheid heeft een website gelanceerd waarop de laatste ontwikkelingen over dit akkoord zijn terug te lezen. Ook kunnen bezoekers er terecht met vragen of suggesties. Het is belangrijk de maatschappij te betrekken bij de enorme opgave waarvoor we staan. Want, alleen door een reductie van 7,8 megaton CO2 in de mobiliteitssector ten opzichte van 1990 kunnen we de gestelde doelen voor 2030 behalen.

 • Politiek omarm(t) schone brandstoffen

  Reageer

  Luchtkwaliteit, CO2-reductie en schone brandstoffen hoog op politieke agenda.

  Op 21 maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Namens PitPoint wil ik alle nieuwe raadsleden van harte feliciteren met de uitkomst van de verkiezingen. De afgelopen weken hebben politieke partijen in het hele land campagne gevoerd en het resultaat is veelzeggend. Luchtkwaliteit, CO2-reductie en schone brandstoffen staan hoog op de politieke agenda. PitPoint vindt het een zeer positieve ontwikkeling dat zowel lokale overheden als de kiezer de urgentie van een emissieloze toekomst voelen.

 • Benut het hele biobrandstoffenpalet!

  Reageer

  AfbeeldingIn Den Haag lijkt het wel het gesprek van de dag en ook de kranten staan er de laatste tijd bol van: elektrisch rijden. Overheid en bedrijfsleven lijken steeds meer in te zien dat deze milieuvriendelijke variant op vieze brandstoffen de toekomst is. Zo hamert staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) erop dat ook het ‘groenste kabinet ooit’ elektrisch moet gaan rijden. Hartstikke mooi dat dit alternatief nu écht op de kaart staat, maar laten we de andere clean fuels niet vergeten. Zo bestaat er in Nederland dankzij PitPoint op steeds meer plekken de mogelijkheid om Groengas/CNGen waterstof te tanken. De vragen naar deze brandstoffen groeit.

 • 2018 - Het Waterstofjaar

  Reageer

  Alhoewel de traditie van Driekoningen voorschrijft dat de tijd van het overdragen van de beste wensen voorbij is, wil ik u toch een voorspoedig nieuwjaar wensen! Ik kijk er naar uit om met PitPoint een volgende stap te zetten in het verder verduurzamen van het Europese wagenpark.

 • Een jaar verder

  Reageer

  Van langzame transitie naar meer ambitie

  Op het moment van schrijven is Sinterklaas al het land uit en staan de Kerstdagen voor de deur. Voor mij persoonlijk was het een bijzonder eerste jaar als managing director van PitPoint Nederland. Dagelijks ben ik er getuige van hoe ons bedrijf groeit en bloeit en zich steeds meer positioneert als dé leverancier van schone brandstoffen. Ik ben dan ook trots op ons team in Nieuwegein en in de rest van Europa, waar wij ook steeds meer voet aan de grond krijgen.

 • Omarm de toekomst

  Reageer

  In mijn vorige blog stond ik uitvoerig stil bij het Regeerakkoord, dat PitPoint voorzichtig positief stemde. De weken erna stond politiek Den Haag in het teken van het zoeken naar bewindslieden en vorige week het langverwachte debat over de regeringsverklaring van Rutte III. Een van onze speerpunten blijft dat er meer resultaat geboekt moet worden op het gebied van duurzaam inkopen. Persoonlijk ben ik dan ook erg blij dat Stientje van Veldhoven is benoemd tot staatssecretaris van Infrastructuur & Waterstaat. Iemand die begrijpt waarom het nodig is om het Nederlandse wagenpark te vergroenen. PitPoint wenst haar veel succes en blijft kritisch meekijken.

 • Voorzichtig positief

  Reageer

  Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver: de formerende partijen presenteerden hun langverwachte Regeerakkoord, ‘Vertrouwen in de toekomst’.  Een motto dat naadloos aansluit bij de ambitie van PitPoint, dus onze interesse was gelijk gewekt. Het is duidelijk dat een nieuw kabinet voor grote opgaven staat als het gaat om duurzaamheid, klimaat en vergroening van de mobiliteit. Laten we de kabinetsplannen op dit gebied eens langs de meetlat van PitPoint leggen.

 • Top 3 tips voor de nieuwe Klimaatminister. Duurzame mobiliteit draagt niet alleen bij aan het behalen van onze (internationale) energiedoelstellingen, maar bovenal aan een betere leefomgeving.

  Top 3 tips voor de nieuwe Klimaatminister

  3 reacties

  Nu het einde van het formatieproces zo langzamerhand in zicht komt is het grote speculeren van poppetjes en posities begonnen. De Telegraaf schreef eerder al dat er een nieuwe minister voor Klimaatzaken komt.

 • Op naar een lokaal duurzaamheidsakkoord

  Reageer

  Nu er dagelijks wordt gelekt uit de kabinetsonderhandelingen mogen we voorzichtig concluderen dat de formatie op stoom komt. Zouden de vier partijen al een akkoord hebben bereikt op het gebied van klimaat, duurzaamheid en mobiliteit? En welke bewindspersoon mag uitvoering geven aan deze plannen? Het houdt de gemoederen, ook bij PitPoint, bezig. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om de, mede door PitPoint, ondertekende oproep voor een duurzaam regeerakkoord, nogmaals onder de aandacht te brengen.

Contactgegevens

AfbeeldingPitPoint

Gelderlandhaven 4, 3433 PG Nieuwegein
030-4100800
www.pitpoint.nl 
info@pitpoint.nl

Twitter / Linkedin

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint