of 59185 LinkedIn

Lokaal afval als brandstof: nieuw Groengas (CNG)-tankstation Alphen a/d Rijn

Lokaal afval als brandstof: nieuw Groengas (CNG)-tankstation Alphen a/d Rijn
Reageer

Voor de aanleg van het nieuwe CNG/Groengas-tankstation aan de Gouwelandenlaan 18 in Alphen aan den Rijn zijn de Gemeente, afvalbeheerder Indaver en PitPoint, als bouwer en exploitant van het tankstation, een groene samenwerking gestart. Centraal hierin staat lokaal ingezamelde GFT-afval dat wordt verwerkt tot Groengas en ook gebruikt kan worden als brandstof. Met deze samenwerking stimuleert de Gemeente Alphen aan den Rijn ondernemers om de overstap naar schoon en duurzaam rijden te maken en tegelijk de lokale circulaire economie te bevorderen.

Wethouder Tseard Hoekstra (Gemeente Alphen aan den Rijn): “Deze samenwerking sluit prachtig aan bij de regionale ambitie om toe te werken naar een economie waarin afval niet meer bestaat maar juist als grondstof gebruikt wordt. Indaver kan het ingezamelde GFT-afval omzetten in Groengas dat door PitPoint wordt verkocht aan de pomp. De Gemeente Alphen aan de Rijn rijdt zelf overigens al met 29 auto’s van haar wagenpark op deze schone brandstof. “

 

Schone brandstoffen dragen bij aan betere luchtkwaliteit en gezondheid

Met een landelijke netwerk van tankstations voor CNG (Compressed Natural Gas) en LNG (Liquid Natural Gas) maakt PitPoint het mogelijk te rijden op brandstoffen met een veel lagere uitstoot van fijnstof, NOx, en CO2 dan benzine en vooral diesel. Deze ‘clean fuels’ dragen zo direct bij aan een betere luchtkwaliteit en dus aan de gezondheid. Ondernemers en overheden kunnen er ook voor kiezen om nóg een stapje verder te gaan in verduurzaming door het tanken van Groengas. PitPoint zorgt ervoor dat het volume CNG dat getankt wordt, verduurzaamd wordt middels een Groengas-verklaring. Hierop staat het volume vermeld dat is getankt en de Groengas-bron zoals afvalverwerker Indaver.

 

Jacob Vermeulen (Indaver): “Sinds 2014 produceren wij uit regionaal ingezameld GFT-afval op onze locatie in Alphen aan den Rijn al 4 hoogwaardige producten: naast compost en biomassa ook vloeibare CO2 én Groengas. Dit Groengas wordt ingevoed in het aardgasnetwerk. Bio Power Alphen produceert voldoende Groengas om jaarlijks 3.400 gezinnen in hun aardgasbehoefte te voorzien. We zijn zeer verheugd dat de gemeente Alphen aan den Rijn de mogelijkheid benut om haar wagenpark te voorzien van schoon én duurzaam Groengas waarbij Pitpoint garandeert dat het afkomstig is van onze Bio Power installatie.”

 

Vind ieder Groengas (CNG)-station met PitPoint-app

De nieuwe tanklocatie in Alphen aan den Rijn is alweer het 145e Groengas (CNG)-tankstation in Nederland. Wil je weten waar je nog meer Groengas (CNG) kan tanken? Kijk hier voor het complete Europese Groengas (CNG)-netwerk. Deze tanklocaties, maar ook die van LNG en Waterstof, zijn te vinden in de gratis app van PitPoint. De applicatie bevat alle Europese tanklocaties voor schone brandstoffen mét de routes er naar toe.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPitPoint

Gelderlandhaven 4, 3433 PG Nieuwegein
030-4100800
www.pitpoint.nl 
info@pitpoint.nl

Twitter / Linkedin

Meer nieuws

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint