of 59250 LinkedIn

Jan Theo Hoefakker

PitPoint manager Public Transport

 • Schoon openbaar vervoer - haalbaar en en betaalbaar

  Reageer

  Hoe de inzet van emissievrije bussen juist kosteneffectief kan zijn.

  Betaalbare en schone bussen zijn het toekomstideaal voor het openbaar vervoer. Op dit moment is echter de heersende opinie dat schone brandstoffen nog te kostbaar zijn om grootschalig op in te zetten. Dat vind ik zonde, want de inzet van emissievrije bussen kan juist kosteneffectief zijn! Hieronder leg ik uit waarom.

 • Dieselvrij OV over de landsgrenzen

  Reageer

  In mijn vorige blog vertelde ik hoe blij ik was met de uitkomst van de tender voor het OV in de regio Voorne Putten. Hier wordt dit jaar nog volledig dieselvrij ov gerealiseerd; een mijlpaal als je het mij vraagt. Dieselvrij ov betekent immers minder schadelijke lokale emissies waardoor de luchtkwaliteit lokaal verbetert en tegelijkertijd de algehele CO2-emissies naar beneden gaan.

 • Dieselvrij OV wordt werkelijkheid

  Reageer

  Het jaar 2018 is veelbelovend begonnen voor de weg naar emissievrij openbaar vervoer. Vlak voor de kerst 2017 werd namelijk duidelijk dat in de regio Voorne Putten vanaf eind dit jaar gereden wordt op een geheel nieuwe vloot groengasbussen van vervoerder EBS. Hiermee daalt de C02 uitstoot aanzienlijk en is de eerste dieselvrije ov-regio binnenkort een feit.

 • Biobrandstoffen: check de bron

  Reageer

  Vorige week heeft de Tweede Kamer het ‘Besluit energie vervoer’ aangenomen waarin nieuwe regels voor het gebruik van biobrandstoffen tot 2020 is vastgelegd. Dit in het kader van de implementatie van de zogenaamde Europese Indirect Land Use Change (ILUC) richtlijn voor Nederland.

Contactgegevens

AfbeeldingPitPoint

Gelderlandhaven 4, 3433 PG Nieuwegein
030-4100800
www.pitpoint.nl 
info@pitpoint.nl

Twitter / Linkedin

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint