of 59318 LinkedIn

Het doel heiligt de middelen

AfbeeldingHet nieuwe klimaatakkoord domineerde afgelopen weken het nieuws. Hierin staan alle maatregelen die het kabinet wil nemen om de CO2-uitstoot te halveren. De maatregelen in het huidige akkoord zijn nog niet in beton gegoten, maar geven wel aan welke kant Nederland op gaat bewegen als het gaat om het behalen van deze doelstellingen en vooral; wie de rekening van de verduurzaming moet gaan betalen.

Groengas dreigt er in de huidige plannen bekaaid vanaf te komen. Het kabinet kiest ervoor de huidige energiebelasting op groengas met 10ct per m3 te verhogen. Voor diesel is dit slechts 2ct per liter.

 

Wij geloven er heilig in dat groengas een goed en betaalbaar alternatief is voor diesel en vinden het daarom absurd dat groengas dreigt te worden meegetrokken in de lastenverzwaring van aardgas in het algemeen. Om dit te voorkomen hebben wij daarom vorige week een stevig statement neergezet in de pers waarin wij de huidige plannen labelen als de doodsteek voor groengas.

 

De insteek van dit bericht is wat scherper dan u van ons gewend bent. En dat is bewust zo gedaan. Wij willen namelijk zorgen dat groengas gezien wordt als een schone en duurzame brandstof. Het verdient daarom een andere behandeling dan fossiel aardgas. Om het kabinet te overtuigen van de noodzaak hiervan hebben we reuring nodig. Daarom luiden wij in ons bericht de noodklok en waarschuwen we over de negatieve gevolgen van het over een kam scheren van aardgas en groengas. Dit vergroot de kans dat de Tweede Kamer hier naar gaat kijken en er vervolgens ook wat mee gaat doen.

 

Wij hopen dat het signaal dat wij met dit bericht hebben afgegeven, de discussie ten gunste van groengas zal beïnvloeden. Bedrijven laten al jaren zien dat groengas een betaalbaar en haalbaar alternatief is in het verduurzamen van het wagenpark. Het is belangrijk dat de overheid en politiek dit zien en beseffen en dat groengas als schone brandstof ook economisch net zo aantrekkelijk blijft na 2026 als nu.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPitPoint

Gelderlandhaven 4, 3433 PG Nieuwegein
030-4100800
www.pitpoint.nl 
info@pitpoint.nl

Twitter / Linkedin

Meer nieuws

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint