of 59250 LinkedIn

Studentencampus Diemen Zuid veilig en prettig verlicht met Philips LED

Reageer

AfbeeldingOp 20 november opende minister van Wonen en Rijksdienst, Stef Blok, Campus Diemen Zuid. Op deze studentencampus wonen bijna 1.000 studenten. Zij kunnen voor hun levensonderhoud, sociale contacten, sport en ontspanning gebruikmaken van vele uiteenlopende, kwalitatief hoogwaardige faciliteiten. Hoe belangrijk sfeer en veiligheid in dit project zijn, bewijst de openbare verlichting van Philips. Die zorgt ervoor dat de bewoners zich op elk moment van de dag veilig en prettig voelen.

AfbeeldingEen leegstaand kantorencomplex op 10 minuten reizen van Amsterdam-Centrum en tegelijkertijd een nijpend woningtekort onder studenten. Dankzij de herontwikkeling van de kantoren wijk Diemervijver naar Campus Diemen Zuid kwam er een eind aan het verval en vonden 939 studenten een woning vlakbij Amsterdam. "Zo'n ambitieus project kan alleen slagen als de sfeer goed is en de veiligheid gegarandeerd", zegt Thomas Leenders, New Business Development Manager  Philips Lighting Nederland. "Dat geldt zeker voor de openbare verlichting. Studenten hebben vaak een druk sociaal leven. Zij willen zich zowel overdag als 's avonds veilig en prettig voelen in hun woonomgeving. In deze LED-verlichtingsoplossing sluiten beide criteria naadloos op elkaar aan."

 

Projecties
AfbeeldingPhilips ontwierp een LED-oplossing zonder straatlantaarns. Vanaf de dakrand van de gebouwen zetten LED-spots de pleinen 's avonds in een warmwit licht. Ze voorzien de pleinen van een prettige, egale verlichting. Dankzij de goede kleurweergave zijn gezichten goed te herkennen, wat een veilig gevoel geeft. De spots werden zodanig gemonteerd dat de appartementen geen lichthinder ondervinden. Voor extra, decoratieve verlichting rondom het gezellige centrale plein zorgen speciale projectoren, waarmee speelse figuren op de grond worden geprojecteerd. Om de herkenbaarheid van de vijf gebouwen te versterken, hebben de ingangen elk een eigen kleur als oriëntatiepunt, die 's avonds wordt geaccentueerd door LED-verlichting.

 

Hergebruik gebouwen
AfbeeldingLeenders: "Met deze LED-oplossing laat Philips zien dat het mogelijk is om een bestaande, leegstaande kantoorwijk te hergebruiken en zo een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de woningnood." Verdeeld over 5 gebouwen hebben alle appartementen een eigen badkamer en keuken. Met als uitgangspunt een niveau van hospitality als van een hotel, heeft elk gebouw een huismeester. En is er 24/7 bewaking. Daarnaast is op de campus voorzien van een supermarkt en een pizzeria tot een wine bar en een sushi restaurant. Van een fitnesscentrum met fysiotherapie tot een klimwand en een huisartsenpraktijk.
De veilige en prettige omgeving van Campus Diemen Zuid heeft zijn uitwerking op studenten én hun ouders niet gemist: alle appartementen zijn inmiddels verhuurd. Wie nu nog een plekje wil bemachtigen komt op een wachtlijst.

 


Voor meer informatie :

Renée de Bruin
Philips Benelux, Lighting
Tel: +31- 6 - 11348365
E-mail: renee.de.bruin@philips.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Philips Lighting

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.philips.nl/buitenverlichting

Lichtmail@philips.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting

Philips CityTouch making cities safer