of 59250 LinkedIn

Openbare veiligheid in de binnenstad

Reageer

Stratumseind wordt 'levend lab'

Hoe kan intelligente LED-verlichting bijdragen aan deëscalatie van wanorde of zelfs preventie daarvan?

De gemeenteraad van Eindhoven, Technische Universiteit Eindhoven, Philips en andere partners hebben de handen ineen geslagen om de sfeer, veiligheid en economische levensvatbaarheid van het nachtelijk uitgaanscentrum Stratumseind te verbeteren.

De-escalatie initiatief

Het ‘De-escalate'-initiatief is een onderzoek naar het effect van licht op het gedrag van mensen. Het doel daarvan is de veiligheid van het nachtleven te verhogen. Op basis van het grootschalig verzamelen van anonieme gegevens over bezoekersaantallen en andere factoren kunnen de intensiteit, kleur en dynamiek van de verlichting onmiddellijk worden aangepast. Zo kan men een meer ontspannen sfeer scheppen die als veiliger en beter wordt ervaren door de mensen die in de stad uitgaan.

 

Floriaan Tasche (directeur Openbare Verlichting Philips): "We gaan intelligente verlichting inzetten op het Stratumseind waarmee we kunnen variëren in kleur en lichtintensiteit afhankelijk van het moment. Philips wil samen met de gemeente innoveren om aan de maatschappelijke behoefte voor meer veiligheid in uitgaansgebieden te voldoen. Met de uitkomsten van het living lab en het onderzoek kan het juiste lichtscenario zowel reactief als preventief worden ingezet voor een veiligere en betere uitgaansbeleving. Hier in Eindhoven doen we ervaring op zodat gemeenten in heel Nederland van hun uitgaansbuurt een veilig en gezellig horecagebied kunnen maken."

 

Living lab

Door het meten en koppelen van diverse data en onderzoeken zoals geluidsniveaus, temperatuur, incidenten, bezettingsgraad parkeergarages, bezoekersaantallen en –herkomst etc., ontstaat een breed palet aan informatie. Dit maakt het mogelijk voor zowel de (samenwerkings)partners als ook voor bedrijven om producten, apparatuur, ideeën etc. te testen in een werkelijke gebruikssituatie. Het Living Lab wordt gerealiseerd in samenwerking met een breed scala aan partners. De businesscase moet zicht geven op benodigde organisatie, middelen en mensen en op welke manier dit bijdraagt aan een betere toekomst voor het Stratumseind.

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Philips Lighting

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.philips.nl/buitenverlichting

Lichtmail@philips.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting

Philips CityTouch making cities safer