of 63606 LinkedIn

Zo versnel je woningbouwprojecten

Zo versnel je woningbouwprojecten. De Woningbouwimpuls
Over Morgen Reageer

Het Rijk wil de woningbouw in Nederland versnellen, met specifieke aandacht voor betaalbare woningen. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stimuleert dit vanuit de Woningbouwimpuls. De adviseurs van Over Morgen helpen jou bij het versnellen van jouw woningbouwprojecten.

De eerste twee ronden van de woningbouwimpuls versnellen de bouw van in totaal circa 95.000 nieuwe woningen, waarvan het merendeel betaalbaar.

 

Een groot deel van deze woningen kan zonder deze stimulering vanuit het Rijk niet- of pas later gebouwd worden. De totstandkoming van een nieuwbouwproject, zeker met een groot aandeel betaalbare woningen, staat of valt vaak met de financiering ervan. De woningbouwimpuls kan het publieke tekort wegnemen en zorgt ervoor dat deze woningen (sneller) gebouwd worden.

Versnel woningbouwprojecten met de Woningbouwimpuls

In september kunnen gemeenten voor de derde keer projecten indienen voor de Woningbouwimpuls. Voor deze derde ronde is circa 250 miljoen beschikbaar gesteld. De adviseurs van Over Morgen helpen deze ronde gemeente Gouda, gemeente West-Betuwe gemeente Katwijk, gemeente Ouder-Amstel en gemeente Hardenberg bij de subsidieaanvraag.

Andere manieren om woningbouwprojecten te versnellen

Naast deze stimulering vanuit het Rijk kun je als gemeente ook binnen projecten relatief eenvoudige maatregelen nemen om woningbouwprojecten te versnellen.

Ben je benieuwd hoe je jouw woningbouwproject kunt versnellen? Spar eens vrijblijvend met onze adviseurs Laureen Geuther of Ferdinand Michiels of schrijf je in voor onze nieuwsbrief met meer tips voor het toekomstbestendig maken van onze leefomgeving.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers