of 64621 LinkedIn

Zet Rijkssubsidie voor winkelgebieden slim in

Zet Rijkssubsidie voor winkelgebieden slim in. Subsidie biedt kansen
Over Morgen Reageer

Via Rijkssubsidie uit de Impulsaanpak Winkelgebieden is 100 miljoen euro beschikbaar om de leegstand in binnensteden en dorpskernen terug te dringen. Wij zien kansen om dit geld slim te benutten. Omdat we geloven in een sterk centrum zeggen we: kom op gemeente, waar wacht je op? Maak samen met ons een toekomstplan en voorkom dat doemscenario’s met betrekking tot leegstand en verloedering werkelijkheid worden.

Het PBL verwacht een toename van winkelleegstand van 40% in 2022. Zelfs de winkelwalhalla’s van weleer hebben het zwaar. Overal zien we de structurele leegstand toenemen.

Bij Over Morgen maken haalbare en uitvoerbare plannen om binnensteden toekomstbestendig te maken. Adviseur Joey Engelen: ‘Aandacht voor binnensteden is momenteel hot. En terecht. Er ligt namelijk een behoorlijke klus voor gemeenten, ondernemers en vastgoedeigenaren om de binnenstad klaar te maken voor de toekomst. Wij zien nog steeds kansen, in plaats van het doemscenario van leegstand en verloedering.’

Rijkssubsidie voor winkelgebieden biedt kansen

Om die kansen te grijpen is samenwerking nodig. Gemeenten kunnen met de subsidieregeling (de Impulsaanpak Winkelgebieden) niet alleen leegstand aanpakken, maar ook werk maken van het verduurzamen van vastgoed en het klimaatadaptief inrichten van de openbare ruimte.

‘Met deze ingrepen vormen we binnensteden om tot gebieden met een stevige sociale en economische basis, waar het prettig ontmoeten en verblijven is. De plek waar je trots op bent’, stelt Joey.

 

Afbeelding

 

Kansen in de Impulsaanpak Winkelgebieden

De regeling vanuit het Rijk kent voorlopige uitgangspunten. De subsidie is bedoeld voor projecten in binnensteden waarbij uit de begroting blijkt dat er sprake is van een onrendabele top. Daarbij stelt het Rijk de eis dat er intensief wordt samengewerkt tussen pandeigenaren, gemeente en ondernemers.

Adviseur Joris Bokhove: ‘Wij kunnen helpen bij het versterken van deze samenwerking, maar ook bij het identificeren van projecten in jouw gemeente die in aanmerking komen voor de regeling. Samen doorlopen we de subsidieaanvraag en kijken we of het project een aanjaagfunctie voor andere projecten kan hebben.’

Dus, kan jouw binnenstad versterking gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Kijk hier voor meer informatie over de Impulsaanpak Winkelgebieden
Lees hier onze brochure.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers