of 59179 LinkedIn

Zelfbouw voor starters succesvol in Almere

Zelfbouw voor starters succesvol in Almere. 'Ik bouw betaalbaar Almere' [IbbA] zelfbouwkavels in trek!
Reageer

Zaterdag 23 april zijn in Almere 96 nieuwe 'Ik bouw betaalbaar Almere' [IbbA] zelfbouwkavels voor starters in verkoop gegaan. Op de IbbA bouwbeurs zijn de nieuwe IbbA kavels en bouwplannen gepresenteerd en konden geïnteresseerden zich inschrijven voor een kavel.  IbbA is het bouwconcept waarbij starters op de woningmarkt, gefaciliteerd door een starterslening, hun eigen woning kunnen ontwerpen en laten bouwen. Over Morgen levert de directeur voor de VOF IbbA die samen met de gemeente Almere en woningstichting de Key de ontwikkel- en verkoopstrategie heeft vormgegeven.

Grote belangstelling
Al een week van tevoren meldden de eerste gegadigden zich bij de gemeente en sloegen zij letterlijk hun tentje op voor de deur. Deze groep groeide gestaag tot circa 30 gegadigden in de laatste nacht. Tijdens de opening van de bouwbeurs om 10 uur door wethouder Tjeerd Herrema was het dan ook direct een drukte van jewelste. Uiteindelijk hebben meer dan 60 mensen zich ingeschreven voor een IbbA kavel. Omdat je aan bepaalde eisen moet voldoen (zoals een starter zijn op de woningmarkt en inkomensgrenzen) worden eerst alle inschrijvingen beoordeeld. Eind volgende week horen de mensen definitief of zij in aanmerking kunnen komen voor een kavel. Deze kavel kiezen zij op 2 juni.

 

Naast dat er verschillende kavels kunnen worden gekozen, is er ook keuze uit vier bouwende partijen (Haafkes, Bebouw, Kwadraat en Lichtenberg) en 22 architecten die door de VOF IbbA geselecteerd zijn. De eerste plannen voor de woningen werden zaterdag gepresenteerd. Na het kiezen van de kavel ontwerpen de kopers met de gekozen architect hun eigen woning verder.

 

Na een enerverende dag is opnieuw gebleken dat zelfbouw met het IbbA concept bij starters zeer gewild is. Met de geselecteerde architecten en de bouwbedrijven worden kopers nu in staat gesteld dit jaar tot een ontwerp te komen zodat begin 2017 kan worden gestart met de bouw.

 

Contact

Bram Friesen
06 53 24 84 01 | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers