of 59162 LinkedIn

Woonplezier en participatie Zuidpolder beloond met prijs

Woonplezier en participatie Zuidpolder beloond met prijs. Voorrang gegeven aan de gebruikskwaliteit bóven de opbrengsten van het project!
Reageer

“Het feit dat voorrang werd gegeven aan de gebruikskwaliteit bóven de opbrengsten van het project heeft, samen met de vroege betrokkenheid en goede wisselwerking met de lokale Adviescommissie Wonen, de doorslag gegeven.” Onder andere deze constatering in het juryrapport heeft ertoe geleid dat de directie Projectbureau Zuidpolder de Margaret Staal-Krophollerprijs heeft gewonnen. Minister Blok reikte deze prijs, die door VACpunt Wonen in het leven is geroepen, deze maand uit.

Betrekken toekomstige bewoners
Met name de nauwe samenwerking met toekomstige bewoners is goed gewaardeerd. De lokale Woon Advies Commissies zijn gedurende het project steeds betrokken bij de vormgeving van de plannen. De verkregen adviezen zijn voor het overgrote deel in de woningen en woonomgeving toegepast. Dit is de gebruikskwaliteit van de woningen ten goede gekomen. Daarnaast leidde het tot een snellere besluitvorming. Ook was het stedenbouwkundig plan, dat in samenspraak met toekomstige bewoners tot stand kwam, een reden om Zuidpolder te nomineren voor deze prijs. De Margaret Staal-Krophollerprijs is vernoemd naar de eerste vrouwelijke architect die tevens als eerste gebruikskwaliteiten al in ontwerp toepaste.

 

Zuidpolder en Over Morgen
Wij zijn als Over Morgen, in ondersteuning van de directie, het financiële geweten van de Zuidpolder. We voeren de grondexploitatie, beoordelen plannen op economische haalbaarheid en bewaken dat Zuidpolder financieel gezond is en blijft. Een duidelijke succesfactor van het project is de aandacht voor optimalisatie van kwaliteit, markt (voor wie bouwen we?) en waarde. We zien dat het bouwen van kwaliteit loont. Sterker nog, in dit geval ook wordt beloond. Wij willen de directie, collega’s en bewoners van harte feliciteren met deze mooie prijs.

 

Contactpersoon:

David Witvoet
06 23 05 19 16 | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers