of 59185 LinkedIn

Werken aan energieneutrale provincie Noord-Holland

Werken aan energieneutrale provincie Noord-Holland. Focus ligt op een aardgasloze en energieneutrale gebouwde omgeving
Reageer

Vanaf 1 januari 2017 wordt het Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland bemand door Over Morgen en Andersson Elffers Felix (AEF). Met Maarten van Poelgeest als boegbeeld en projectleider en Ingrid Giebels, Peter-Paul Smoor en Kirsten van Reisen als ervaren adviseurs, helpen we de provincie verder in haar doelstelling naar een volledig duurzame energievoorziening in 2050. Wij zien het servicepunt als een doelgerichte organisatie die zich actief verbindt aan het onderwerp. We zullen daarom niet alleen vragen beantwoorden, maar ons juist ook richten op het aanjagen en initiëren van projecten en het opzetten van een lerend netwerk.

Hierbij zullen we ons focussen op een aardgasloze en energieneutrale gebouwde omgeving. Aangezien verwarming verantwoordelijk is voor 70% van de energievraag in de gebouwde omgeving ligt daar de grootste uitdaging. Daarbij zal de focus liggen op de bestaande bouw. 90% van de huidige gebouwen staat er in 2050 immers ook nog.

 

Dit kunnen we niet alleen. Naast de regio’s en gemeentes in Noord-Holland zullen we er ook nadrukkelijk zijn voor de woningbouwcorporaties, bouwbedrijven, energiecoöperaties en andere partijen die ieder een belangrijke rol hebben in de energietransitie waar de provincie voor staat. We zullen de komende maanden onze bekendheid in de provincie vergroten en in gesprek gaan met verschillende betrokkenen. Samen zetten we een stap verder richting een volledig duurzame energievoorziening in 2050.

 

Meer weten over Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland? Kijk dan op de website www.servicepuntduurzameenergie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers