of 59147 LinkedIn

Warmteregisseur aangesteld in regio Arnhem-Nijmegen

Warmteregisseur aangesteld in regio Arnhem-Nijmegen. De regio wil meer snelheid bij het uitfaseren van aardgas in de gebouwde omgeving door huishoudens aan te sluiten op het warmtenet
Reageer

De regio Arnhem-Nijmegen wil meer snelheid bij het uitfaseren van aardgas in de gebouwde omgeving door huishoudens aan te sluiten op het warmtenet. In 2014 zijn Nuon, Alliander, de gemeenten Arnhem en Nijmegen en Provincie Gelderland een samenwerking aangegaan om huishoudens in de regio Arnhem-Nijmegen aan te sluiten op het warmtenet. Jan van der Meer vervult per 1 januari 2017 namens Over Morgen de functie van warmteregisseur.

Het doel is om te groeien van 26.500 naar 90.000 aangesloten woningen in 2030 die dan geen aardgas meer nodig hebben. Jan gaat vraag en aanbod van warmte in kaart brengen, strategieën opstellen voor verduurzaming en transitieplannen. Ook zal hij een bijdrage leveren aan andere alternatieven voor aardgas.

 

De regio is door de combinatie van de functies woningbouw, maatschappelijk vastgoed, glastuinbouw en industrie zeer geschikt voor het gebruik van warmtenetten. Hierdoor vermindert het gebruik van aardgas.

Jan is eerder aangesteld als warmteregisseur voor de Metropool Amsterdam.

 

Lees hier het volledige persbericht.

 

Contact:

info@overmorgen.nl / 0318 62 42 99

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers