of 59179 LinkedIn

Van klimaattop naar actie in Zuid-Holland

Van klimaattop naar actie in Zuid-Holland. WarmteTransitieAtlas online toont wijken in Zuid-Holland waar kansen liggen voor aansluiting op duurzame warmte (rest- of aardwarmte) of waar juist verwarmingsvormen die op elektriciteit werken de oplossing zijn.
Reageer

Afgelopen woensdag 26 oktober was klimaat ‘hot’. Twitter stond vol met berichten over de klimaattop en ook het journaal besteedde uitgebreid aandacht aan de bijeenkomst in Rotterdam. Provincie Zuid-Holland haakte die dag aan en zette de WarmteTransitieAtlas online. De atlas toont wijken in Zuid-Holland waar kansen liggen voor aansluiting op duurzame warmte (rest- of aardwarmte) of waar juist verwarmingsvormen die op elektriciteit werken de oplossing zijn. Over Morgen ontwikkelde deze WarmteTransitieAtlas.

Met alleen de woorden op de klimaattop redden we het niet. Nederland moet aan de slag. Geen woorden maar daden. In Zuid-Holland is dit nu dankzij de WarmteTransitieAtlas mogelijk. Deze atlas maakt alle kansen voor de transitie naar duurzame warmte inzichtelijk. Dit heeft inmiddels  geleid tot meer dan 20 concrete kansen. Hier kan verwarming door middel van aardgas plaatsmaken voor duurzame alternatieven.

 

Aan de slag
Naast de provincie hebben ook 40 gemeenten een lokale WarmteTransitieAtlas opgesteld. Deze kaarten zijn op lokaal niveau besproken met belangrijke partijen. Woningcorporaties, netbeheerders en warmte-aanbieders zijn voorbeelden van partijen met wie in gesprek is gegaan. Door de Atlas te combineren met de opgehaalde kennis en ideeën bij deze partijen ontstaat een compleet en gedragen beeld van de kansen in de gemeenten en provincie. Zo gaan zowel de provincie als de gemeenten samen concreet met kansen in warmte aan de slag. Zo geeft de WarmteTransitieAtlas inzicht in de kansen voor de uitbreiding van het Warmtenet Dordrecht – zowel in Dordrecht zelf als uitbreiding binnen de regio- en wordt in Leiden onderzocht welke wijk geschikt is om als eerste van het aardgasnet afgekoppeld te worden.

 

Afbeelding

 

Contactpersoon±

Michiel Wiggers | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers