of 60831 LinkedIn

Transitievisie Warmte Hoorn vastgesteld door de gemeenteraad

Transitievisie Warmte Hoorn vastgesteld door de gemeenteraad. Hoorn stap voor stap aardgasvrij
Over Morgen Reageer

In 2040 hebben inwoners en bedrijven uit Hoorn geen aardgas meer nodig om hun huis te verwarmen, te douchen en te koken. Het is een grote verandering waarvoor veel moet gebeuren. In de Transitievisie Warmte Hoorn staat wat dit voor de stad betekent. Maar wel op een haalbare en betaalbare manier. En ook door aan te sluiten bij wat er al gebeurt. Het gebeurt stap voor stap en wijk voor wijk.

Kersenboogerd als eerste wijk 

De eerste wijk waarvoor de mogelijkheden worden onderzocht om van het aardgas af te gaan, is de Kersenboogerd. Dit doet de gemeente samen met andere organisaties, zoals Intermaris, PWN en Liander. Ze kijken daarbij naar wat er technisch mogelijk is, naar de ontwikkelingen in de wijk en naar de kosten. Er is ook informatie van bewoners en bedrijven nodig om te weten wat er in de wijk speelt. Dit onderzoek duurt ongeveer tot de zomer van 2020. Daarna wordt samen met de wijk een plan gemaakt om aardgasvrij te worden. Hoe lang het duurt voordat de wijk echt helemaal van het aardgas af is, is nu nog moeilijk te zeggen. Dat kan zomaar nog zo’n 10 jaar duren.  

Op 9 juli heeft de gemeenteraad het startschot gegeven voor het stap voor stap aardgasvrij maken van Hoorn. Na de zomerperiode wordt meer duidelijk over hoe en wanneer bewoners en ondernemers uit de wijk Kersenboogerd mee kunnen denken over hun wijk zonder aardgas.  

Een gedragen Transitievisie Warmte

Over Morgen heeft in opdracht van gemeente Hoorn het proces begeleid om te komen tot een gedragen Transitievisie Warmte Hoorn. Met een Warmte Transitie Atlas wordt er inzicht gegeven aan de stakeholders, zodat er gedragen keuzes gemaakt kunnen worden. Zo is de Transitievisie Warmte de perfecte basis om te komen tot een programmatische aanpak van de warmtetransitie in de gemeente en uitvoeringsplannen op wijkniveau. Lees hier meer over ons werk voor de warmtetransitie.

 

Contactpersonen
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers