of 63966 LinkedIn

Transitievisie Warmte Amsterdam

Transitievisie Warmte Amsterdam. Hierin komt de volgorde te staan waarin Amsterdamse wijken tussen nu en 2040 aardgasvrij worden.
Over Morgen 1 reactie

Een team van Over Morgen adviseurs gaat aan de slag in de hoofdstad. We gaan de transitievisie warmte opstellen. Daarin komt de volgorde te staan waarin Amsterdamse wijken tussen nu en 2040 aardgasvrij worden.

Zo’n transitie maakte Amsterdam ook vijftig jaar geleden, toen in Amsterdam werd begonnen met de omschakeling van stadsgas en steenkolen naar aardgas voor koken en verwarmen. Voor het eerst kwam “gasverwarming binnen ieders bereik”, zoals te lezen valt in een publicatie uit 1964 van het Gemeente-Energiebedrijf Amsterdam. Onderstaande planning gaf aan wanneer welke wijk op aardgas werd aangesloten.


De hedendaagse lezer van de publicatie verbaast zich over de vanzelfsprekendheid en de schijnbare eenvoud waarmee deze transitie zich voltrok. Slechts “voor de ombouw van de gastoestellen wordt uw medewerking gevraagd”. 

Hoe anders is het nu? Geen gemeente heeft een grotere opgave dan Amsterdam: ruim 430 duizend woningen en enkele tienduizenden utiliteitsgebouwen moeten de komende decennia aardgasvrij worden gemaakt. Daarnaast heeft Amsterdam een nieuwbouwopgave zo groot als de stad Leiden, die aardgasvrij moet worden gerealiseerd. En dat alles met een mix van aardgasvrije oplossingen, die zo effectief mogelijk over de stad moeten worden verdeeld. 

Wij gaan deze uitdaging met veel plezier tegemoet! Daarvoor gaan we de komende tijd met de gemeente, de partners van de Amsterdamse City Deal, bewoners, bedrijven en energie-initiatieven in gesprek. Want een transitie zonder de samenleving vooraf te betrekken, dat is net als aardgas verleden tijd.

Meer weten over onze aanpak naar een gedragen transitievisie warmte en onze programmamanagers? Lees deze brochure of neem contact met ons op.

 

Contactpersoon
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fred Klein (Analist) op
Is het een idee om ons niet alleen te laten leiden door links groen milieu gedram en eens realisaties naar de problemen te kijken de meeste huizen in de oude wijken zijn ongeveer 80 jaar of nog ouder dus verre van optimaal te isoleren dus warmtepompen zijn zijn niet toepasbaar ook alle electric niet dus blijft de gasgestookte CV de aan gewezen vorm van verwarming ,ook stadsverwarming is in deze huizen moeilijk realiseerbaar dus deze transitie moet met de nodige realiteitszin worden geïmplementeerd in Amsterdam !

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers