of 62812 LinkedIn

Transitievisie warmte Amsterdam mooie basis om aardasvrij te worden

Transitievisie warmte Amsterdam mooie basis om aardasvrij te worden
Over Morgen 1 reactie

Na een intensief en inspirerend traject zetten we nu de laatste stappen in de route naar het vaststellen van de Transitievisie Warmte Amsterdam (TVW) in de gemeenteraad. Hiermee heeft onze hoofdstad een uitstekende basis in handen om straks vrij te worden van aardgas.

Vorige week gaven onze collega’s Rob Geldhof, Silke Nieuwenhuis en Peter-Paul Smoor een toelichting op de totstandkoming van de TVW aan een aantal Amsterdamse raadsleden. Silke: ‘In een open gesprek hebben wij uitleg gegeven over de bevindingen in de TVW en de route om Amsterdamse buurten op een verstandige manier van het aardgas af te kunnen halen en konden de raadsleden alles vragen wat nog onduidelijk was.’

Evenwichtig rapport

Afgelopen dinsdag vond vervolgens een expertdebat plaats over de Amsterdamse warmtetransitie met een aantal deskundigen uit de energietransitie zoals Jan Rotmans en Marjan Minnesma. Zij deelden op aanvraag van de Amsterdamse raadsleden hun kijk op de haalbaarheid en de betaalbaarheid van een aardgasvrij Amsterdam in 2040. ‘Dit had een goede inhoudelijke discussie tot gevolg. Een van de conclusies die werd getrokken is dat de TVW een ‘evenwichtig rapport is’ en daar zijn we natuurlijk erg trots op, zegt Silke.

Aardgasvrije stad

Voor Over Morgen is dit een traject om trots op te zijn. We komen hiermee stap voor stap dichterbij het moment dat de TVW ter besluitvorming zal worden aangeboden aan de Amsterdamse gemeenteraad. Eind september is het zover. Met het vaststellen van de TVW heeft Amsterdam een uitstekende basis in handen voor het maken van de vervolgstappen naar een aardgasvrije stad.

 

Download hier de Amsterdamse transitievisie warmte.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met een van de bovengenoemde collega’s. Op deze pagina lees je meer over transitievisies warmte.


Contact

Silke Nieuwenhuis

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joop op
Fijn hoor, je eigen recensie schrijven....

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers