of 65101 LinkedIn

Tomas Mathijsen

Met zijn achtergrond in duurzame energietechnologie is Tomas in staat om een vertaalslag te maken van technologische concepten naar concrete implementatie. Het concreet maken van de duurzame energietransitie is dan ook zijn grootste drijfveer. Tomas is ervaren in het ontwikkelen van businessmodellen om technologie financieel haalbaar te maken. Met zijn kennis op het gebied van participatie en gedragsverandering creëert hij gemakkelijk draagvlak en betrokkenheid voor duurzaamheidsprojecten. Een project afstemmen op de specifieke omstandigheden is volgens Tomas essentieel om het succesvol te maken. 

tomas.mathijsen@overmorgen.nl
06 29 03 68 76


 

 • Waterstof zonder spijt – zorgvuldig omgaan met de infrastructuur

  3 reacties

  Eerder pleitte ik in deze blog voor de selectieve inzet van waterstof, voornamelijk in het zwaarder vervoer en in de grondstoffenindustrie. Deze boodschap verkondigde ik nogmaals in mijn presentatie gisteren op het Nationaal Buisleidingen Platform. De keuzes die we maken voor waterstof hebben invloed op keuzes voor onze aardgasinfrastructuur. Het is namelijk mogelijk om gasnetten geschikt te maken voor waterstoftransport. Dat zal deels moeten gebeuren, maar niet overal. Drie redenen waarom we nu niet het gehele gasnet moeten ombouwen.

 • Steun in de rug bij aardgasvrij bouwen

  Reageer

  Sinds 1 juli mag nieuwbouw niet meer op aardgas aangesloten worden. Voor veel gemeenten een zegen, want de bestaande bouw van het gas afhalen is al een enorme opgave. Door gelijktijdig nieuwbouw nog aan te sluiten is dweilen met de kraan open.

 • Even Over Morgen – Hoe ga jij aan de slag met wet VET?

  Reageer

  AfbeeldingEven over morgen: dan treedt wet VET in werking. Wet VET – Voortgang EnergieTransitie – stelt dat vanaf 1 juli 2018, het aardgasvrij realiseren van nieuwbouw de norm is. Heel goed nieuws! Met de bevingen in Groningen, de klimaatproblematiek en de afhankelijkheid van aardgas uit het buitenland is aardgas niet meer van deze tijd. Gezien de grote transitie die ons nog te wachten staat in de bestaande bouw, moeten we niet dweilen met de kraan open en alvast alle nieuwbouw aardgasvrij realiseren. Met de nieuwe wet VET zorgen we ervoor dat de warmtevoorziening in de nieuwbouw toekomstbestendig is.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers