of 59329 LinkedIn

Start bouw Zonnepark Oosterweilanden

Start bouw Zonnepark Oosterweilanden. Eerste symbolische stap gezet naar een energieneutraal Twenterand
Over Morgen Reageer

In gemeente Twenterand is de bouw van Zonnepark Oosterweilanden gestart door de gelijknamige BV. Langs de N36 is een groot bouwbord verrezen, dat donderdagmiddag 11 oktober werd onthuld door wethouder Martha van Abbema. Hiermee wordt de eerste symbolische stap gezet naar een energieneutraal Twenterand. “Zo is het,” zegt wethouder Martha van Abbema van de gemeente Twenterand. “Dit zonnepark levert een belangrijke bijdrage aan één van onze ambities op het gebied van duurzaamheid: energieneutraal in 2050. Maar zeker zo belangrijk: de opbrengsten komen in een duurzaamheidsfonds, waarmee we initiatieven op het gebied van duurzaamheid mogelijk kunnen maken.”

Uniek aan dit project is dat de gemeente Twenterand de enige aandeelhouder is. Na de bouw van het zonnepark blijft de gemeente ook eigenaar van zowel het zonnepark als de lokaal duurzaam opgewekte elektriciteit. De gemeente ontwikkelt via Zonnepark Oosterweilanden BV het park met een subsidie voor Stimulering van Duurzame Energieproductie (SDE) van de Rijksoverheid. De opbrengsten van Zonnepark Oosterweilanden BV komen in een duurzaamheidsfonds voor de verdere verduurzaming binnen de gemeente. Hiermee wordt een traditioneel concept als de publieke nutsvoorziening in een nieuw, modern jasje gestoken.

 

In Zonnepark Oosterweilanden verrijzen straks ruim 40.000 zonnepanelen. Dit brengt een totaalvermogen van circa 12 MW, met een jaarlijkse energieproductie van ongeveer 11 MWh. Naar verwachting zal het zonnepark halverwege juni 2019 officieel worden geopend.

 

Kijk op www.twenterand.nl/zonneparkoosterweilanden voor meer informatie. Over Morgen adviseert en helpt bij de realisatie van dit zonnepark. Met onze kennis en expertise van de planologische aspecten, een lokaal participatieproces, het landschappelijk en technisch ontwerp, de businesscase en financiering helpen wij publieke en private organisaties. Zo kunnen zij weloverwogen en maatschappelijk verantwoorde besluiten nemen en slimme keuzes maken om zonne-energie te realiseren.

 

Contactpersoon:

Jan Jaap Wesselink

janjaap.wesselink@overmorgen.nl / 06 42 70 01 38

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers