of 58952 LinkedIn

Stadsakkoord in de maak om Utrechtse woningmarkt in balans te brengen

Stadsakkoord in de maak om Utrechtse woningmarkt in balans te brengen.
Over Morgen Reageer

De gemeente Utrecht, woningcorporaties, ontwikkelaars, bouwers en bewonersorganisaties werken aan een uniek Stadsakkoord Wonen voor een gezonde woningmarkt. In dit akkoord staan gezamenlijke afspraken om op een efficiëntere, effectievere en creatievere manier de woningmarkt in balans te krijgen. Tijdens PROVADA nam onze collega Margo Meijer samen met wethouders en bestuurders van de partners deel aan het gesprek over het Stadsakkoord Wonen Utrecht.

Utrecht is een aantrekkelijk stad om te wonen, werken en leven. Het is bovendien de snelst groeiende stad van Nederland. Hierdoor staat de woningmarkt onder druk en wordt het lastig om een betaalbare woning te krijgen. Ook de wachttijden voor sociale huur lopen op. De gemeente Utrecht wil daarom met partners op de Utrechtse woningmarkt, zoals ontwikkelaars, beleggers, corporaties en bewonersorganisaties komen tot een onconventionele, langdurige samenwerking en afspraken maken over het verhogen van het productietempo, het maken van een inhaalslag in het middenhuursegment, het op peil brengen van de sociale woningvoorraad en een meer evenwichtige verdeling van woningen in de stad Utrecht. 

Deze samenwerking en afspraken worden vastgelegd in het Stadsakkoord Wonen. Margo Meijer: ‘Dit akkoord is uniek door de samenwerking tussen gemeente en partijen op de Utrechtse woningmarkt. Ze pakken problemen echt gezamenlijk aan. Ik ben trots dat ik dit proces verder mag brengen.’ Meijer geeft in opdracht van de gemeente het proces en de afspraken Stadsakkoord Wonen en stedelijke prestatieafspraken met de corporaties vorm.

 

Contactpersoon
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers