of 60220 LinkedIn

Samenwerkings-overeenkomst regionaal warmtenet Drechtsteden

Samenwerkings-overeenkomst regionaal warmtenet Drechtsteden. Doelstelling om in 2050 een energieneutraal te zijn wordt hiermee tastbaar
Reageer

In Sliedrecht tekenden de gemeente Sliedrecht, de Drechtsteden, provincie Zuid-Holland, woningcorporatie Tablis Wonen en HVC op 2 mei een samenwerkingsovereenkomst om de regionale mogelijkheden voor een duurzaam warmtenet te verkennen. Met deze samenwerking wordt de doelstelling van de Drechtsteden, waaronder Sliedrecht, om in 2050 een energieneutraal te zijn tastbaar. Anne Janssen vervulde de rol van warmteregisseur in dit proces en droeg op die manier bij aan de totstandkoming van de ondertekening.

De door Over Morgen ontwikkelde Warmte Transitie Atlas van de regio Drechtsteden laat zien wat een logische toekomstige energievoorziening voor gebieden en wijken in de regio is. De wijken met voldoende woningintensiteit en hoogbouw lenen zich uitstekend voor het aanleggen van een warmtevoorziening. Volgens deze atlas is er veel potentie voor het ontwikkelen van een regionaal warmtenet in Drechtsteden en is de Staatsliedenbuurt in Sliedrecht een wijk die de kans heeft om aan te sluiten op een warmtenet.

 

Rol warmteregisseur

De ontwikkeling van warmte is niet alleen technisch en financieel complex. Juist organisatorisch gezien moeten er flinke stappen worden genomen: er zijn veel partijen betrokken die soms tegengestelde belangen hebben. Een warmtenet komt alleen tot stand als al deze partijen samenwerken. De warmteregisseur kan deze belangen uitlijnen, een gezamenlijk toekomstbeeld schetsen en toewerken naar concrete afspraken om dat toekomstbeeld mogelijk te maken. Dat is precies wat Anne in de Drechtsteden doet. Ze werkt met tien partijen aan een Grand Design van het regionale warmtenet. Op lokaal niveau maakt ze concrete afspraken om dat net mogelijk te maken. De Samenwerkingsovereenkomst in Sliedrecht is daar het eerste resultaat van.

 

Contact

033 30 36 800 | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers