of 58952 LinkedIn

Ron de Graaf

Ron is een adviseur die mensen verbindt, vernieuwt en resultaten boekt. Hij heeft een sterk ontwikkeld strategisch inzicht en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Hij presteert, ook onder hoge druk. Verder speelt hij snel in op veranderende omstandigheden. Ron heeft veel plezier in zijn werk en inspireert anderen. Steeds vanuit de inhoud, waarbij het creëren van maatschappelijke impact voor hem de grote drijfveer is. Kortom, plezier hebben en de wereld een stuk(je) mooier maken!

ron.degraaf@overmorgen.nl
06 1596 1322
 • Klimaatakkoord of niet: 4 acties die iedere gemeente kan oppakken

  Reageer

  AfbeeldingDe kabinetsreactie op het Klimaatakkoord op hoofdlijnen is teleurstellend. Dat geldt in het bijzonder voor de gebouwde omgeving. Zowel voor de hogere belasting op gas als gebouw gebonden financiering wordt er fors gas teruggenomen. Ook is er geen signaal dat de gemeenten fors meer geld gaan krijgen voor de uitvoering van alle plannen. Wat betekent dit voor alle gemeenten die met ambitieuze collegeprogramma’s in de startblokken staan?

 • Van Klimaatakkoord naar aardgasvrije deal voor de buurt

  2 reacties

  AfbeeldingIn gesprekken geven woningcorporaties aan dat zij voor een grote uitdaging staan. Dit is evident in appartementencomplexen met een VvE-structuur. Veelal is statutair vastgelegd dat bij unanimiteit van stemmen besluitvorming over renovaties plaats vindt. Particuliere huiseigenaren kunnen daarmee een belangrijke remmende factor zijn voor woningcorporaties die met hun aandeel in de betreffende complexen aan de slag willen.

 • Wijkaanpak Aardgasvrij: “Recept voor succes?”

  Reageer

  AfbeeldingOm tot verregaande energiebesparing te komen staat ‘de wijkaanpak’ weer volop in de belangstelling. Zo heeft minister Ollongren onlangs bij een werkbezoek in de provincie Groningen aangegeven dat zij bij het gasvrij en aardbevingsbestendig maken van 4 wijken de volgende aanpak wil hanteren: “We willen het in één keer goed doen door een hele wijk in één keer aan te pakken. Daarbij betrekken we de bewoners en kijken we ook hoe het gebied zich ontwikkelt”, aldus de minister. 

 • Afschaffing aansluitplicht aardgas doorbraak

  Reageer

  AfbeeldingOnlangs kregen we het goede nieuws dat de Wet Voortgang Energietransitie (afgekort VET, what’s in a name?) is aangenomen in de Tweede Kamer. Dit is zeer goed nieuws voor de warmtetransitie. De wettelijke plicht voor netbeheerders voor de aansluiting van gas (aansluitplicht) wordt namelijk met  deze wet afgeschaft, dankzij een amendement van D66, VVD, CDA en CU. Onderdeel van dit amendement is wel dat van de aansluitplicht kan worden afgeweken indien daar zwaarwegende redenen van algemeen belang voor kunnen worden aangereikt. Kortom, nee tenzij. Het is aan de gemeente als bevoegd overheidsorgaan om hierover een oordeel te vellen.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers