of 59212 LinkedIn

Proeftuin Laadlantaarns in Den Haag van start!

Proeftuin Laadlantaarns in Den Haag van start! Openbare laadpunten voor elektrische auto’s gecombineerd met straatverlichting
Over Morgen Reageer

Op 4 december 2017 heeft de gemeente Den Haag een proeftuin geopend voor het testen van zogenaamde ‘laadlantaarns’. Dit zijn objecten waarbij openbare laadpunten voor elektrische auto’s worden gecombineerd met straatverlichting. Enerzijds vanwege de behoefte om in de openbare ruimte meer objecten te combineren en anderzijds om alvast te experimenteren met nieuwe combi-technologie die mogelijk een plek kan krijgen in de slimme stad van de toekomst. Over Morgen heeft de gemeente Den Haag ondersteunt met het projectmanagement van dit proeftuinproject.

De proeftuin is van start gegaan met drie exemplaren die zijn geïnstalleerd op het ZKD-terrein in Den Haag (Kerketuinenweg).. Hierbij wordt samengewerkt met netbeheerder Stedin en kenniscentrum ElaadNL. Doel van de proeftuin is allereerst om te onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn (technisch, beheer & onderhoud en financieel) van het combineren van opladen en verlichting in één object. Ten tweede onderzoekt de gemeente onder welke voorwaarden een ‘laadlantaarn’ op meer locaties in de openbare ruimte van toegevoegde waarde kan zijn.

 

Contact:

033 30 36 800 | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers