of 64231 LinkedIn

Placemaking, een belangrijk middel bij gebiedsvernieuwing

AfbeeldingPlacemaking is een middel om plekken in een stad nieuw leven in te blazen. Over Morgen betrekt placemaking bij gebiedsvernieuwingsprojecten en vastgoedvraagstukken. Ter inspiratie bezocht een groepje collega’s RAUM in Utrecht Leidsche Rijn. Max van den Berg schreef een kort verslag van deze interessante middag.

Afgelopen vrijdag waren we met ons team gebiedsvernieuwing bij RAUM in Utrecht Leidsche Rijn. Aan de hand van placemaking probeert RAUM de lokale gemeenschap te betrekken bij de snelgroeiende stad. Dit doen zij door kunst en design in te zetten. RAUM bouwt samen met publiek aan een programma van installaties en evenementen om zo de omgeving nieuwsgierig te maken.

Placemaking zet een plek op de kaart

Placemaking is een interessant en effectief middel om een bepaalde plek op de kaart te zetten. Er wordt meer gebruikswaarde gegeven aan plekken in de openbare ruimte door de inzet van de lokale gemeenschap en het potentieel daarvan. Het gaat over ontwerp, beheer en een diverse benadering van de openbare ruimte, waarin de mensen de belangrijkste rol hebben. Het gaat erom om een openbare ruimte te creëren die het geluk en welzijn van mensen positief beïnvloedt. Een plek waar je graag wilt zijn. Zo heeft RAUM een openbare plek gecreëerd samen met het publiek waar mensen graag bij elkaar komen.

Ping-Pong Club, een mooi voorbeeld

De dag hebben we afgesloten bij de Ping-Pong Club in de voormalige HTMU-loods (nu Perón E). Dit is een mooi voorbeeld van placemaking in een oud bedrijfspand in de vooravond van een grote gebiedstransformatie. Deze plek was eerst niet openbaar toegankelijk. Met een paar industriële parels is het nu een levendige plek geworden en tegelijkertijd een trekker voor toekomstige ontwikkelingen en bewoners.

Placemaking door Over Morgen

Placemaking is een belangrijk middel in een gebiedsvernieuwing. Het maakt mogelijk dat een bepaalde plek in een stad nieuw leven wordt ingeblazen. Dat doen wij bij Over Morgen bij mooie herbestemmingsprojecten. Kijk bijvoorbeeld naar de transformatie van de Honigfabriek in Nijmegen.

Wij betrekken placemaking ook bij onze gebiedsvernieuwingsprojecten en vastgoedvraagstukken. Benieuwd hoe en wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Corneel Jonkers.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers