of 59185 LinkedIn

Organische gebiedsvernieuwing omarmt door raad

Organische gebiedsvernieuwing omarmt door raad. Gemeenteraad Leidschendam-Voorburg stemde in met moderne ontwikkelingsstrategie voor gebiedsvernieuwing
Reageer

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg stemde eerder deze week in met een moderne ontwikkelingsstrategie voor de gebiedsvernieuwing van Klein Plaspoelpolder. De ontwikkelstrategie voorziet in een flexibele aanpak en doordachte financiële fasering. Hierdoor ontstaat maximale ruimte voor inhoudelijke keuzes van raad en buurt op het moment dat de ontwikkeling van een deelplan zich aandient.

Ook werd deze week bekend dat de MEBIN betonfabriek, die nu in het gebied gevestigd is, op 1 januari aanstaande haar deuren al sluit. Dit maakt de weg (bijna) vrij om echt aan slag te gaan met het nieuwe Klein Plaspoelpolder.

 

Klein Plaspoelpolder is een verrommeld stedelijk gebied met de typische leegstaande kantoorkolossen uit de jaren 80, afgewisseld met in onbruik geraakte gronden èn mooie verrassende woonwijkjes. Het gebied herbergt een grote potentie voor rustig wonen in stedelijk gebied omringt door de vele voorzieningen in de nabijheid, zoals de Vliet, het Damcentrum en alle andere voorzieningen in de Haagse regio.

 

Vanwege de snelle ontwikkelingen in de woningbouwmarkt en het versnipperde grondeigendom leent deze ontwikkeling zich goed voor een organisch proces. Hiermee is continu ruimte om in te spelen op veranderende omstandigheden, kansen te grijpen als die zich aandoen en ruimte te bieden aan voortschrijdend inzicht bij raad en buurt. Eigenlijk volgens het dogma: ´omarm de onzekerheid, sta open voor nieuwe ideeën en ga samen actief op ontdekkingsreis naar de nieuwe toekomst voor Klein Plaspoelpolder.”

 

Over Morgen voert het projectmanagement omtrent de Klein Plaspoelpolder uit en heeft de ontwikkelstrategie opgesteld.

 

Contactpersoon

Erik Tissingh
erik.tissingh@overmorgen.nl / 06 20 74 52 18

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers